Reply To: Odg: Muhamed postdiplomac na Papinskom univerzitetu u Rimu

#7053
Anonimno
Neaktivan

Kamo sreće da se ovakvi ljudi nakon detaljnog upoznavanja sa učenjem katoličke Crkve i njenih dogmi stave u odbranu islamskih načela i propagiranje ispravne islamske akide i pozivanju kršćana da prihvate jedinu priznatu vjeru kod Uzvišenog Allaha azze ve džell….
Ja lično nemam ništa protiv toga da se muslimani upoznaju sa učenjima drugih vjera kako bi argumentovano pobili učenja istih i pozvali nemuslimane da prigrle dini islam, kao što je to radio šejh Ahmed Didat rahimehullah i kao što sada radi Zakir Naik Allah ga pomogao…..

Svaki musliman ima obavezu da poziva druge dini-islamu shodno svojim mogućnostima a taj famozni međureligijski dijalog je jedna podmukla taktika odvraćanja od pozivanja nemuslimana u islam jer eto svi smo mi sljedbenici abrahamovskih religija, monoteisti pa tako slijedi da u Džennetu ima neko “ćoše” u koje će se nastaniti i ehlukitabije, da ne bi bilo da je Džennet rezervisan samo za muslimane.
Postavite sljedbenicima ove ideje jedno jednostavno pitanje: da li su Jevreji i kršćani kafiri i hoćeli biti vječno u Vatri?
Vidjeti ćete kakav će vam odgovor dati……

“Islamska zajednica” je još od svog osnivanja držala muslimane ovih prostora u džehlu i dalaletu, servirajući im razne tipove zabluda i izmišljotina a ovo je još jedan primjer njihove prljave rabote…što se mene tiče ja sam se davno odrekao IZ-a i Mustafe Cerica i svih njihovih medresa i fakulteta i svega onoga što dolaze od te korumpirane i zabludjele institucije.