Reply To: Odg: Muhamed postdiplomac na Papinskom univerzitetu u Rimu

#7037
Anonimno
Neaktivan

Poslanik salAllahu alejhi we sellem kada je vidio Tevrat kod Omera al Khattaba, lice mu se zacrvenilo od ljutnje jer je znao opasnost mijesanja istine sa neistinom ukoliko istina nije pustila duboko svoje korijene. To je bio Poslanik, to je bio Omer, za kojeg Poslanik salAllahu alejhi we sellem kaze da kada bio bio poslanik slat poslije njega, to bi bio Omer al Khattab, a Poslanik nikada nije govorio po hiru svome.

To je bio Poslanik, to je bio Omer! Da li postoji na nebesima i zemlji treci koji je bolje razumijevao ovaj din.

Ali cini se da su ove cinjenice totalno nebitne i nimalo na mjestu za akademike poput pomenutog kojima je cilj sirenje medjureligijskog dijaloga, umjesto sirenje Istine kroz medjureligijske dijaloge. Zar neprimjete da se medjureligijski dijalozi vode vec stoljecima do stepena da se samo po pozivu za molitvu medjusobno razlikujemo. A po odazivu smo u pet deka tu i tamo.

Molim Uzvisenog da uputi muslimane Bosne i i cijelog dunja na studiozno izucavanje vlastite vjere sa ciljem sirenja istine kroz medjureligijske dijaloge kao sto je to cinio Ahmed Didat i cini Zakir Naik. Amin (ne hvaleci Zakirove pogresne stavove o sektama i sl).

Bas me zanima postdiplomski rad doticnog posebice pocetak i kraj. Hoce li otpoceti ‘U ime Allaha..’ i zavrsiti sa Allahovim Imenom, i u cije ime je sve izmedju toga.