Reply To: Odg: Muhamed postdiplomac na Papinskom univerzitetu u Rimu

#7049
Anonimno
Neaktivan

Lol ocigledno si lose procijenio ovog novopecenog diplomca. Inshallah ce usmijeriti znanje u pozivanje krscana Pravoj i Jedinoj Istini ali problem je u tome sto ovaj bosnjak musliman nema toliko znanja a i namjere da ulazi u dijaloge i dokazuje krscanima.
Posto si uzeo u obzir Ahmeda Didata da ga Allah nagradi najljepsom nagradom. Ahmed Didat je bio potpuno neovisan od tzv IZ (dok se ovaj diplomac skolovao u okviru IZ; IZ mu je dala blagoslov i IZ ce ga ucenjivati kad god moze tako da i da je stekao znanje to znanje ce mu biti ograniceno od strane IZ). Ahmed Didat je citao bibliju samo u svrhu dawe i iz te same biblije je mnoge krscane ubedio i dokazao im da vjeruju u batil i da je Kuran jedina neizmjenjena Allahova knjiga i da ce tako ostati do Sudnjeg dana.
Ahmed Didat je samostalno izucavao krscanstvo, ne u nekakvoj katolickoj skoli.

Takodze Ahmed Didat se nije slijepo ljepio za neku instituciju, za njega jedina institucija su bili Kuran i sunnet, a ovaj diplomac se vezao za IZ umesto za Kuran i sunnet.
Ahmed Didat je bio izuzetan daija, njegovim sebebom je na hiljade krscana prihvatilo Islam, a vidjecemo koliko ce ovaj diplomac raditi na dawi (a ne bi me cudilo i da radi na kontra dawi tj da poziva u novotarije i bosnjastvo umijesto u cisti izvorni Islam).
Inshallah ce se ovaj diplomac prevashodno vratiti Kuranu i sunnetu, inshallah ce biti neovisan od IZ a zavistan samo od Allaha, inshallah ce se bojati samo Allah i inshallah ce se vratiti i prihvatiti akidu ehli sunneta wel dzemmata onda bi tada verovatno ako bi to Allah hteo imao ovaj diplomac efekta u dawi.

I jos nesto Lol, ovde postoji mnogo ucenih ljudi ali se oni ne hvale i ne izlaze javno da se ohole svojim diplomama, vec rade u svojoj oblasti, ako je dawa u pitanju, pozivaju konstantno, ako su druge dunjalucke znanosti u pitanju, braca rade i izucavaju istovremeno i Islam, pa ces vidjeti mnogo brace koji su i intelektualci (Halal znanosti) i muslimani braca u pravom smislu.
Samo pogledaj ako si na zapadu u cijim mesdzidima ima najvise povratnika (konvertita) i sve ce ti biti jasno.

Bilježi Buharija od Muavije, radijallahu anhu, da je rekao: Čuo sam Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve selleme, da je rekao: ”Kome Allah želi dobro, pouči ga razumijevanju vjere.”