Reply To: Odg: Muslimani mogu glasati na slovenskom referendumu??

#7007
Anonimno
Gost

Allah vam svako dobro dao, braco.
Ovako, ogromna je razlika izmedju parlamenta i ovog pitanja. Parlament? Osnovne sporne stvari kod njega su, kao sto je napomenuto u odgovoru, davanje sebi prava propisivaca zakona, prihvatanje da vecina odlucuje (usmeno i pismeno), zakletva koju parlamentarci izvrsavaju, nepostojanje partije koja se zalaze za Serijat (tako u kojoj god partitji bio nema serijata), pokornost lideru stranke i glasanje za opciju koju odabere makar i bila suprotna Serijatu i sl. U referendumu ne postoji nista od spomenutog vec je to glas naroda koji hoce da se neko gerelalno zlo odstrani iz drustva (ovo je sustina hilful-fudula-i oni su donosili presude; kako? Pa vracali su prava onima kojima su ona oduzeta. A ko je zakljucivao da li je nekome pravo oduzeto ili nije?! Neko je morao reci: Na osnovu iznesenog vidimo da si ti i ti ucinio nepravdu tome i tome i moras mu vratiti to i to).
Takodjer, ako bi neko usao u parlament bez spomenutih spornih stvari (sto je nemoguce) i kada oni spomenu dozvoljavanje alkohola ustao i rekao da je to haram i da se ne smije u drustvu naci tako nesto to mu nebi bio prijestup (iako je takve bolje pozvati u Islam ali djelo kao djelo nije kurf).
Ovo vise lici na anketu ciji rezultati ce biti predoceni vlastima nego na parlament ili ucestvovanje u njemu. Kako god je dozvoljeno da odgovoris na pitanje novinara: ‘Da li ste vi za dozvoljavanje……….ili protiv?’ isto tako je i ovdje.
A Allah najbolje zna