Reply To: Odg: Muslimani mogu glasati na slovenskom referendumu??

#7025
Anonimno
Neaktivan

:zastava1:
Esselamu alejkum

Zar je ovo Siratal Mustaqim koji vodi do Allaha? a svi znamo da je do Allaha samo jedan put onaj na kojem je bijo Muhammed sallallahu alejhi we selleme i njegovi ashabi a sva ostala putanja su zabluda!zar čemo ljude odvračat od širka sa širkom ?zar čemo se povodit kao krščani i jevreji i ostali mnogobožci i svi sa njima otiči lijepo na glasanje? euzu Billah! ja mislim da ovo nisi radijo na svoju ruku Ifete!
Ifete narod moramo pozivat u Tewhid da jih približimo kako bi mogli doči do spoznaje značenja i onoga što nalažu i na šta obavezuju,kao i onoga što kvari zaštitnu riječ,riječ Tewhida! Ifete to je jedini put koji če biti kao zaštita od spletki kufra i planiranja ateizma! Pomoču njega se možemo podiči iz našeg nemara i dubokog sna da bismo preuzeli povodac naše vjere iz ruku naših neprijatelja, vodeči naš ummet po Zakonu našeg Gospodara i uputom našeg Vjerovjesnika Muhammeda sallallahu alejhi we sellem!Odavde čemo moči da ispunimo našu aktivnu ulogu koja nam pripada,a to je predvodženje ćovječanstva i njihovo upučivanje na razlog i mudrost njihovog postojanja a to je da se samo Allahu robuje sa nevjerstvom i odricanjem od svega onoga što se obožava mimo Njega Uzvišenog Tebarake We Te'ala!

Na kraju ja mislim da su ti brača lijepo objasnila cilj ovog referenduma a na tebi je da o svemu dobro razmisliš jer je sada velika odgovornost na tebi i da uzmeš pouku od svega ovog što su ti brača napisala i da makneš tu fetwu Allaha radi!
Uzmi ovo kao nasihat od brače koja ti žele ono što žele i sebi inshAllahu Teala!

Na kraju molim Njega Uzvišenog Subhanehu We Teala da ujedini naša srca na istini!!!

Allah vam pomogao

Esselamu alejkum