Reply To: Odg: Muslimani mogu glasati na slovenskom referendumu??

#7022
Anonimno
Neaktivan

Elhamdulillah, mislio sam da necete nista pisati.

Moram napomenuti da sam licno kad je bila fetva na stranici Resnica-Haq.com, kontaktirao brata koji je glavni urednik, administrator, teog portala.

Ja tog brata volim u ime Allaha, jer je on nas daija koji je mnogo hajra uradio na polju slovenske dave!! Upitao sam ga u vezi toga (da mi objasni neke detalje) i on mi je rekao, da on licno nije kompetentan (kaze: Ni blizu) da odgovara na pitanja takvog karaktera (jer je i njega zanimalo da li je dozvoljeno ili nije) i savjetovao mi (bratski) da dodjem u petak kad ce bit sejh Bilibani u Ljubljani. Jedino sto je dodao, jeste da on na to isto tako gleda kao na anketu, na kojoj ce muslimani glasati protiv pa tako i zanegirati taj novi zakon, ali mi je naglasio da on nezna i da nije u stanju da daje fetvu ili neke konkretne detalje i da je potrebno upitati za detalje brata sto je odgovorio ili kao sto sam rekao Bilibanija. Jasno mi je to, jer ako nesto neznas pitas ucene.

Ja na zalost nisam mogao otici pa da sejha licno pitam u vezi toga – zato sam ovo objavio na vasem forumu, kako bi se moglo pitanje bolje objasniti, a isto tako i odgovor … Pa nek i sejh Bilibani odgovori, ukoliko je ucestvovao. Ako, kazem AKO, mi ovdje grijesimo u razumijevanju ovog pitanja i gledamo na referendum ovakvog tipa pogrijesno, neka nam to brat koji je odgovorio objasni, a isto tako i sejh Bilibani. Ja cu rado prihvatiti utemeljeno objasnjenje za ovakvo odobravanje.

Isto tako… Savjetujem bracu svoju da ne pisu “hodza” ili slicno, kako bi brata koji je odgovarao na ovo pitanje uvrijedili ili ponizili, jer je (kako mi je poznato) stavljeno “ef.” zato sto ogromno ljudi iz Islamske zajednica u Sloveniji cita stranicu Resnica-Haq.com a nije ni pogrijesno, jer je brat i zavrsio srednju skolu – medresu.

Nadam se da nisam nikoga uvrijedio sa svojim postom. Ja volim nas menhedz i nase daije!!