Reply To: Odg: MUSLIMANSKA ETIKA RATOVANJA

Nova naslovna forums ISLAM Džihad MUSLIMANSKA ETIKA RATOVANJA Reply To: Odg: MUSLIMANSKA ETIKA RATOVANJA

#16612
Avatar
Anonimno

Usama post=9071 wrote:

Razlog borbe protiv nevjernika nije taj što oni napadaju muslimane, već je razlog borbe kufr na kome se oni nalaze, pa tako borba traje sve dok oni ne prime Islam, ili u drugom slučaju dok se ne pokore i daju džizju…

Oni koji kažu da nije derogirajuci kažu da znaci: “Borite se protiv onih za koje je Uzvišeni rekao: “Pa ako se oni budu protiv vas borili…”.

Selam alejkum. Celi život sam izučavajući religiju učio da bi razlog borbe protiv nevernika trebao biti upravo suprotno onom što brat tvrdi: što nevernici negiraju Allaha dž.š., napadaju ili vređaju njegovog Verovesnika, napadaju muslimane ili prekrše ugovor.

Zašto kaže neko da su ajeti derogirajući? Svi se slažemo da verujemo u istu Knjigu.Ona je zbirka Allahovih reči i poruka. Ni jedan ajet nije izbačen iz Knjige da bi ga mogao zameniti i poništiti, tj. derogirati drugi ajet . Ovde ima braće sa jako puno znanja. Zato bih cenio da mi neko kaže zašto se neka braća i sestre pozivaju na derogiranje ajeta i kako je to moguće?

Novo na sajtu

Borba na Allahovom putu

Zabranjeno je zapostavljanje i priželjkivanje borbe

Strogo je zabranjeno zapostavljanje borbe na Allahovom putu Svevišnji Allah kaže: "O vjernici, zašto ste oklijevali kad vam je bilo rečeno: 'Krenite u borbu na...
islamska historija

Bitka na Hunejnu

ahmadija

Sekta kadijanija (ahmedija)