Reply To: Odg: MUSLIMANSKA ETIKA RATOVANJA

#16612
AvatarAnonimno
Neaktivan

Usama post=9071 wrote:

Razlog borbe protiv nevjernika nije taj što oni napadaju muslimane, već je razlog borbe kufr na kome se oni nalaze, pa tako borba traje sve dok oni ne prime Islam, ili u drugom slučaju dok se ne pokore i daju džizju…

Oni koji kažu da nije derogirajuci kažu da znaci: “Borite se protiv onih za koje je Uzvišeni rekao: “Pa ako se oni budu protiv vas borili…”.

Selam alejkum. Celi život sam izučavajući religiju učio da bi razlog borbe protiv nevernika trebao biti upravo suprotno onom što brat tvrdi: što nevernici negiraju Allaha dž.š., napadaju ili vređaju njegovog Verovesnika, napadaju muslimane ili prekrše ugovor.

Zašto kaže neko da su ajeti derogirajući? Svi se slažemo da verujemo u istu Knjigu.Ona je zbirka Allahovih reči i poruka. Ni jedan ajet nije izbačen iz Knjige da bi ga mogao zameniti i poništiti, tj. derogirati drugi ajet . Ovde ima braće sa jako puno znanja. Zato bih cenio da mi neko kaže zašto se neka braća i sestre pozivaju na derogiranje ajeta i kako je to moguće?

Najnoviji članci

Zašto su muslimani izgubili slavu i od čega zavisi Allahova pomoć...

0
Allah je pomogao ashabe, nije prekršio Svoje obećanje, ali su kasnije generacije malo-pomalo počele odstupati od traženih karakteristika, i tad je Svemogući Allah uskratio Svoju pomoć i pobjedu.
islamske teme, islam, fetve

Zlatna sredina

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes