Reply To: Odg: Muzika Haram ?

Nova naslovna forums ISLAM Islamsko pravo – fikh Muzika Haram ? Reply To: Odg: Muzika Haram ?

#8542
AvatarAnonimno
Neaktivan

Muamer2 post=2941 wrote:

Mislim da nema razloga postavljati link gdje je odgovor dao murdzija koji usput mrzi ovu stranicu, mudzahide i ispravnu dawu ehli sunneta wel dzemata.
O ovom jadniku je vec bilo govora gdje se upozorilo na njegove zablude.
Usput, vecina audio predavaca na toj stranici su murdzje koji zagovaraju pokornost tagutu i indirektnu mrznju prema mudzahidima.

Neovisno o kojoj osobi se radi, ako govori u datoj situaciji hakk-istinu i nemiješa je sa batilom-neistinom, ne vidim razloga da se nestavljaju linkovi dotične osobe koje govore o temama sa pomenutim načinom.

[attachment=127]5_8_2012-05-22.png[/attachment]

O vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedočite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže čestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što činite!

tj. neka vas ne ponese mržnja prema nekim ljudima da isključite pravednost spram njih, nego budite pravedni i spram prijatelja i spram neprijatelja i poradi ovoga Uzvišeni kaže: “Pravedni budite, to je najbliže bogobozjaznosti”, tj. vaša primjena pravednosti bliža je čestitosti od njenog izostavljanja. Riječi Uzvišenog: “i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što činite”, tj. On će vas nagraditi ili kazniti prema onome što On zna da ste uradili, bilo to dobro ili zlo. (tefsir Ibn Kesir rahimehullah).

Znam. Mislim da je u ovom slucaju moja licna stvar. Iz inata ne zelim da citam njihove textove. Sheyhovi Nusret, Bilibani, Ebu Tejma i Ebu Idriz
govore istinu ali neces naci njihovih textova i predavanja na stranici koja je bila spomenuta i desetinama slicnih. I sto je jos podlije pozivaju se na sunnet.
Sto se tice daija koji govore “istinu” a u isto vrijeme nas potvaraju da smo haridzije koje klanjaju po golubarnicima, kazem, insan treba da nauci osnove akide kako bi se upustio da cita ono sto je od istine kod njih. Text moze imati devet stvari koje su istina a jedna da je sumnjiva.
I mic po mic, mic po mic zavrsi ti na Ajvatovici.

Molim Allaha da nas sacuva od takvih fitnatora.

Najnoviji članci

Habbab ibn el-Erett – učitelj muslimana i strpljivi mudžahid

0
NJEGOVO IME I PORIJEKLO Njegovo ime je Habbab, sin je El-Erettov, a on Džendelov, a on Sa'dov, a on Hazimov, a on Ka'bov, a on...
Kur'an, muslimanka

Biranje životne saputnice

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes