Reply To: Odg: Muzika Haram ?

#8552
AvatarAnonimno
Neaktivan

Jaseer 2012 post=2946 wrote: Pa do sada je ptici na grani jasno je muzika haram…čak i mnogi džahili kad ih upitaš šta se kaže u islamu za muziku, kažu haram. Smiješno je što se još od 1995 godine na tu temu pisalo i postoje audio predavanja i opet se postavlja jedno te to pitanje….treba još da neko pokrene pitanje da li je pušenje cigareta haram ili nije! Ne zna čovjek dal’ da se smije ili da plače.

U mom mjestu, ljudi koji su imami u obližnim džamijama – vidiš ih kako koriste duhan ispred samog mesdžida prije namaza, a o muzici da ne govorim, znam ih koj plešu uz muziku i idu po kafanama izlažu se nemoralu a imami su u džamijama. Kod nas imam prodaje cd-ove sa muzikom u mesdžidu, čak šta više – kada je mevlud pusti preko razglasa muziku, la havle vela kuvvete illa billah, da se zaprepasti čovjek-vjernik ili onaj koji barem istinski poznaje Islam. Kada treba da se prouči ezan često puta pusti kasetu. Kada treba da “uči” “salavat” pusti kasetu i naplati 10KM. I mnogo drugih tragikomičnih stvari. Da Allah sačuva i mene i vas i sve iskrene vjernike ovog neznanja i oholog odbijanja istine. I molim Allah da nas uputi na pravi put i da istrajemo na njemu sa postojanoću i da nas sačuva od svake zablude. Amin!

[attachment=128]28_50.png[/attachment]

Pa ako ti se ne odazovu, onda znaj da se oni povode jedino za strastima svojim. A zar je iko gore zalutao od onoga koji slijedi strast svoju, a ne Allahovu uputu? Allah, doista, neće ukazati na pravi put narodu koji sam sebi nepravdu čini.

Najnoviji članci

Zlatna sredina

0
Rekao je Wehb: „Sve ima dva kraja i sredinu. Uhvatiš li se za jedan kraj, drugi će se nakositi, ali uzmeš li sredinu, oba kraja će biti uravotežena. Drži se uravnotežene sredine u svim stvarima“.

Pratite nas na Facebooku

5,589LikesLikes