Reply To: Odg: NOVI USTANAK U TUNISU?

#9338
Anonimno
Neaktivan

RPG post=3589 wrote:

Malo je sve ovo postalo prekomplikovano.

Situacija je jasna onima koji vide i ništa nije nejasno niti konfuzno.

Ta partija Enahda je do jucer bila proganjana od strane rezima i mnogi su njeni clanovi bjezeci iz Tunisa nasli spas u susjednim zemljama, a neki su se prikljucili i mudzahidima u Afganistanu.

Taguti u arapskim zemljama podjednako proganjaju sve svoje oponente, bili oni islmisti ili demokrate. Na kraju, pobuna u arapskim zemljama nije islamska, ne bar dominantno islamska, a taguti je u krvi guše. Na kraju, vidjelo se koliko je Enahda islamska usvajanjem ustava sa širkom i kufrom.

Kada je svrgnut diktatorski rezim u Tunisu (od strane naroda), Enahda je izasla na izbore boreci se za vlast u toj zemlji (?). Kao i sve politicke partije morala je obecavati svojim glasacima svasta kako bi ih pridobila. Sada su na vlasti i izgleda da je doslo vrijeme da barem
dio svojih obecanja ispune.

Ko je taj koji smije dati obećanje na kršenje Šerijata? Taj islamista i musliman sigurno nije!

A ko zna, mozda su dali neka obecanja i Zawahiriju, cim je on sada ljut na njih i poziva narod na ustanak!?

Moguće, moguće… Samo još da nam potvrdiš ovu informaciju iz prve ruke. Imaš ti veza, potegni svoje veze, Ebu fAruk : )

Ne mogu reci da imam neke jake veze, ali znam nekoliko Tunizana koji su boravili u BiH. Licno poznajem jednog od njih koji je bio uvazen daija kod nas i vratio se u Tunis skupa sa zenom i djecom (Bosanka) nekoliko dana nakon sto je izbila revolucija u Tunisu. On je bio clan te Enahde pa je pobjegao iz Tunisa, pa se ni u BiH nije osjecao potpuno sigurnim sve dok nije pao tagutski rezim u Tunisu pa se vratio kuci. Nikada nije puno pricao o svom zivotu u Tunisu niti o Enahdi, ali nikada nije ni krio da je protiv dzihada i da je za uspostavu Islamske drzave i to ne samo u Tunisu. Tunis je dao mnogo mudzahida, a veliki broj njih je sada u Tunisu. To sto nisu u stanju da uvedu serijat mozda je iznad njihovih moci i ne treba ih zbog toga proglasavati nesposobnima ili licemjerima. Lahko je pricati sa neke distance i osudjivati Tunizane, Egipcane, Jemence i druge koji su iznijeli teret revolucije a ipak nisu uspjeli ostvariti najvezniji cilj uvodjenje serijata. Korak je napravlje i to veliki! A oni koji ih kritikuju neka prvo preispitaju koliki je njihov korak i sta su oni napravili.