Reply To: Odg: Nusret Imamović u emisiji "Crta" na BHT1 televiziji

#5913
Anonimno
Neaktivan

Mus_ab post=80 wrote: We alejkumu selam we rahmetullah @SUAHES:)
Allah da te nagradi brate, što si uzeo da slijediš istinu, koga Allah uputi on je od upućenih. elhamdulillah 😀

Svjedok sam još jednog brata, koji je sličnom retorikom “bježao” od Nusreta i njemu bliskih, naime njemu su govorili da je šejh Nusret arogantan, da je opasan, da je sve ono što nije, samo da bi ga odbili od njega i njegovih predavanja, što im je donekle i uspijevalo, ali eto Allah htio drugačije, pa brat pogleda “crtu” i uvjeri se da su mi pričali neistine o Nusretu… traži da prvom prilikom ode u Maoču! inšaAllah da vas obojicu Allah pomogne na pravom putu i da vam omili boravak uz iskrene ljude.

“O vjernici, bojte se Allaha i budite s onima koji su iskreni!” (At-Tawba, 119)

evo još jedan intervju, koji je rađen sa stranicom stazomislama.com
http://www.stazomislama.com/islamski-tekstovi/26-u-fokusu/376-intervju-sa-nusretom-imamovicem

Mislim da se nisi baš najbolje izrazio. Nisam ja ni “bježao” niti bježao ni od Nusreta ni od bilo koga, niti je kome uspijevalo da mi nametne mišljenje: previše sam tvrdoglav da bi to uspjeli, a imam i dovoljan broj godina. No, upoznaćemo se mi još bolje pa će sve biti jasnije. Za sada samo još ovo.
Netom poslije rata, upravo zbog slične problematike, uhvatila me huja pa sam napisao i objavio jedan članak, mislim da je naslov bio “Da li pokrivanje krije ljepotu?!” Naime, mnogima, a što je najčudnije – i muslimanima, zasmetalo je što se ženskadija pokriva pa su počele razne priče. Tada sam hujljivo reagovao, govoreći da godinama i godinama ispred naših očiju promiču katoličke časne sestre (čast svakome) i nikad nisam čuo da su nekom zasmetale. Potom sam uzeo foto aparat, napravio intervju sa jednom mladom pokrivenom djevojkom (tada je već bila upisala Medresu u Sarajevu), izveo svoje zaključke i sve to objavio. Naravno, nisam stao na tome. Bilo je i nagrada
Možda još ovo. Slovima i gestama javno sam se suprotstavio zatvaranju, izluđivanju i suđenju Bošnjaka naočigled svih, a izuzimanje drugih, koji su u istom mjestu napravili veliki zločin nad Bošnjacima. I?! Dobio sam drvenu kapu, svi šute i tračaju na sećijama, a tamo gdje treba govoriti – muk. Jah!

Selam!