Reply To: Odg: Nusret Imamović u emisiji "Crta" na BHT1 televiziji

#5899
Anonimno
Neaktivan

MašaAllah…odličan potez šejha Nusreta.
Gledao sam pažljivo njegovo izlaganje i odgovor na pitanja koja su mu postavljena od strane voditelja ove emisije…jednostavno sam oduševljen kako je šejh lijepim riječima i smireno davao odgovore po pitanju određenih optužbi na račun vjernika i zajednice u Maoči…posebno je bilo interesantno kada ga voditelj pita da li priznaje zakone države Bosne i Hercegovine gdje se šejh mudro postavi i razgovor okrenu u drugom pravcu..

Ovom emisijom se čula i druga strana priče za razliku od dosadašnje prakse da se čuju samo izjave onih koji su napadali selefizam u Bosni i Hercegovini općenito a šejha Imamovića posebno…smatram da je neophodno da se u javnosti čuje glas muslimana, da izađemo u javnost i kažemo evo ovo je ono čemu pozivamo, da se javno preko televizije, radija te dnevnih novina opovrgnu potvore i klevete koje se danonoćno “ispaljuju” na račun Islama i muslimana u ovom podneblju.

U ovoj emisiji se moglo vidjeti da šejh Imaović nije nikakva babaroga koja prijeti istoku ili zapadu nego jedan pozivač u islam, koji je dovoljno hrabar da javno kaže ono o čemu drugi mudro “šute”! Bujrum u islam, da se spasiš i na dunjaluku i na Ahiretu pa ko hoće hoće a ko neće, nema prisile u vjeri… :rad: