Reply To: Odg: O daije šta se desi vašim bradama???

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti O daije šta se desi vašim bradama??? Reply To: Odg: O daije šta se desi vašim bradama???

#14970

Anonimno

Esselam alejkum
Neman ni najmanje potrebe da neko krati bradu da bi postao direktor u nekoj od skola kako bi kasnije tu sprovodio u delo svoje nijete od kojih ce biti hajra po muslimansku decu,a niti pa trebe decu slati u ove institucije radi sticanja znanja,cak ni u nize razrede.Jer samim tim sto cemo deci dozvoliti mesanje sa dzahilima i slusanje njihovog ucitelja dzhila,priusticemo sebi gomilu problema koje nam i mogu unistiti odgajanje dece u islamu.Posledice i tragovi slanja dece u ove institucije su nezaobilazni,a steta je veca od hajra.

Zato neka se svaka sestra (ovo navodim prvo jer majke vise provode vremena sa decom i imaju vise udela u vaspitanju dece) i brat pobrinu za svoje “stado” tako sto ce osnovne stvari nauciti decu kod kuce,a ko moze i vise od toga.A posle,elhamdulillah toliko je brace koji su ucili po arapskom svetu i jezik i akidu i fikh i hadis… a ima i druge brace koji imaju znanja,svako po nesto zna..zamolite brata da vam poduci dete u ime Allaha (ko moze neka ga i novcano nagradi – ionako bi ste trosili taj isti novac za kafirsku skolu),za to poducavanje brat ne mora niti kratiti bradu a niti spustati nogavice,pa niti tamo sedeti na satancima sa dzahilima i dzahilkama.

I neka se niko ne obmanjuje izgovorima jer na Sudnjem Danu nece biti izgovora zato sto nismo dobro shavtili zadatak odgajanja dece.

Pored tolike fitne kojom su iskusana nasa deca sa svih strana,ne pustanje decu u skole je najmanja stvar koju mozemo uciniti za njih,a kome je tesko da detetu posveti par sahata u toku dana i da ga poducava,i kome je stalo do kafirskih diploma i ostalo…to je druga prica.

Kao da smo svi zaboravili kako i gde su ucili ashabi i selefi,i kako i gde su trazili znanje.

Novo na naslovnoj