Reply To: Odg: O daije šta se desi vašim bradama???

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti O daije šta se desi vašim bradama??? Reply To: Odg: O daije šta se desi vašim bradama???

#14896

Anonimno

pupavac2011 post=7420 wrote:
MADA-ima jedna stvar koju sam primjetio, a volio bih čuti i mišljenje drugih o ovome.
Jedan od gore navedene braće je zaposlen kao direktor jedne osnovne škole. Na slikama iz te škole vidi se da na nekom sastanku roditelja sjedi dosta braće sa bradama, pokrivenih sestara, a također i za stolom gdje sjede oni koji vode sastanak, kao i jedna malena pokrivena djevojčica.
Pošto se zaista trudim vidjeti hajr u svemu što muslimani pokušavaju uraditi (bili na istom “menhedžu” ili ne) u ovome sam vidio dosta hajra. Muslimani čija djeca idu u školu dobro znaju sa kakvim se problemima susreću glede ponašanja djece u školi, odijevanja, odlaska na ekskurzije, izlete, pa ponašanja roditelja i sl. Jedan mi brat priča da je direktor škole u koju idu njegova djeca savjetovao roditelje da djeca ne idu na skupe ekskurzije nego da organizuju nešto hajirnije (da bi se izbjeglo miješanje muško/žensko) na šta su roditelji skočili ko ludi u odbranu ekskurzija u Španiju i sl.
S te strane mislim da će u toj školi, ako Allah dadne da ta braća imaju nijet kakav mislim da imaju, biti mnogo više hajra za muslimansku djecu nego u mnogim drugim. I stoga mogu shvatiti i da čovjek potkrati bradu i čak da se kandiduje na lokalnim izborima sa nijetom da još poveća svoj uticaj u pravcu dobra.
No mišljenja sam također da u vremenu koje dolazi, kad se preko FTV-a sazna za tu školu mnogo toga može (ne dao Allah) da se promjeni nagoree. A također druženje u krugovima koje kandidatura neminovno određuje vremenom donosi sve više slabljenja i priklanjanja onima kod koji čovjek pokušava “provući” promjene.

Selam alejk, nisam shvatila najbolje koje je ovdje pitanje i o cemu da damo misljenje. Ako je u vezi sa skolom i odlaskom djece u Spaniju, slazem se potpuno sa Vama. Ne moraju djeca ici na skupe eskurzije u inostranstvo da bi im bilo lijepo i da nesto nauce. Ako se radi o mjesanju djece, i tu se slazem sa Vama, totalno sam protiv toga. Nemjesanje ce ne samo djecu odvesti na pravi put vec pomoci i nastavnicima da ih lakse paze i da se koncentrisu na posao umjesto da budu policija. Ma kakvo mjesanje djevojcica i djecaka, nek ih Allah na selamet okrene.

Novo na naslovnoj