Reply To: Odg: Odjeća isticanja

Nova naslovna forums ISLAM Sunnet i Hadis Odjeća isticanja Reply To: Odg: Odjeća isticanja

#11100
Avatar
Anonimno

Jaseer kada bi obukao tradicionalnu bosansku nošnju i prohodao gradom da li bi se isticao? Apsolutno. To je ono što je istakao brat TALIB, danas nema tradicionalne nošnje već se svugdje u svijetu nosi odjeća koja je u osnovi haram, znači ili je preuska ili otkriva previše ili ima 10 žarkih boja na sebi. I sve su to karakteristike odjeće isticanja pa koliko god masovno bila nošena. I nosi se isto od Japana do Amerike. I polako ali sigurno se probija i u Arapskom svijetu.

Ni u jednom citatu uleme koji si naveo se ne govori o tome da je odjeća koja se nosi u tom podneblju haram, jer ulema savjetuje ljude da nose takvu odjeću što znači da ne može biti haram. A ovdje u Bosni je odjeća haram.
E hajde sad nađi citat uleme u kojem kažu ono što Safet kaže – da se treba haram odjeća prilagoditi (ako nose uske pantole ispod članaka – mi ćemo nositi široke iznad članaka) a ne jednostavno ići sa halal odjećom tipa galabije.
Kada bi se u Bosni nosala tradicionalna bosanska nošnja koja je halal onda bi ovo imalo smisla.

Allah najbolje zna.

Novo na sajtu

islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?

Nakon što smo se upoznali sa činjenicama o sposobnosti džina da opsedaju ljude, okupiraju njihov razum, dijelove njihovog tijela, ili ljude kao potpunu cjelinu,...