Reply To: Odg: Odjeća isticanja

Nova naslovna forums ISLAM Sunnet i Hadis Odjeća isticanja Reply To: Odg: Odjeća isticanja

#11057
AvatarAnonimno
Neaktivan


Dakle, nije šerijatski opravdano nositi odjeću koja nije poznata stanovništvu odreðenog podneblja.”

Ja neznam nikoga u Bosni a damu nije poznata GALABIJA i da mu nije poznato da tu odjecu nose vjernici koji vode racuna o stidnim mjestima svojim.
Tako isto i zene koje su m*uminke svugdje shirom svijeta se oblace propisano sherijatom i u ovome globalnom svijetu u svijetu masmedija na svakom koraku sumnjam da ima iko ko nepozna i neprepoznaje pripadnike islama.
Jel sada ja kad odem zetu u maroko treba da nosim prekrivac sa kukuljicom kao u fratara dabi bio u skladu sa okolinom?
a mislim dabi sa ovim pravilom danas se suprotstavio Allahovom a.w.dz poslaniku :!”ko oponasha jedan narod tom narodu i pripada”
Nema govora ja u shirokim “americkim farmerkama” bi pravo bio u skladu sa svim gore navedenim.
Ovaj stav danas o neisticanju nepije vode jel kada bi vjernici nosili kasucijevo odijelo i rebanke na nosu opet bi nas zvali kako nas zovu i sa sunetom noshenja brade i kracenja brkova bi se isticali ko omorika medzu cempresima.
Moke licno stajaloshte po ovom pitanju anas je da ipak rizikujem odgovornost “isticanja” nego da rizikujem pripadnost modernim mushricima,krshcanima,hrishcanima,jevrejima…

Najnoviji članci

Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne...

0
"Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu." (Kur'an, 2:120) Ovo je stvarni problem. Njima (jevrejima i krščanima, op.rec.)...
kraljevska ulema

Židovi muslimanskog ummeta

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes