Reply To: Odg: Otvoreno pismo Mustafe Cerića vrhovnim muftijama Kraljevine S. Arabije i Turske

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Otvoreno pismo Mustafe Cerića vrhovnim muftijama Kraljevine S. Arabije i Turske Reply To: Odg: Otvoreno pismo Mustafe Cerića vrhovnim muftijama Kraljevine S. Arabije i Turske

#12864
AvatarAnonimno
Neaktivan

Vjernik post=7704 wrote: selam alejkum.
Radi cega vi mrzite Dr.Mustafu Cerica ,koliko znam ima znanja vise od vas svih ovdje a dali svoje znanje koristi kako treba necu ulaziti u to ,nego zar Muslimani nisu braca po vjeri ,a ja koliko znam on je Musliman .

Jos jedan extremni sljedbenik tzv “iz” i tzv “reisa”, cudi me da si Muslimani napisao velikim slovom, vecina efendija i muftija se identificiraju kao bosnjaci sa velikim B, tebe mogu optuziti za izdajnistvo bosnjastva (ovdje nisi poslusao reisa i muhtije koje vazda govore kako bosnje trebaju biti bosnje i to sa velikim b, pa onda sve ostalo, kako su bosnjaci isto sto i muslimani iako je Gospodar svih svjetova naglasio jasno kako da identifikujemo u svakom situaciji i na svakom mijestu i da se time ponosimo samo kao MUSLIMANI).
Dobro je sto si ovde mozda izvuces pouku, usred gomile jasnih zabluda tvog “vodje cerica” mozda ti jednog dana dojadi pa se odreknes “reisa” i uputis na Pravi put – Put Kurana i sunneta kao i prvih generacija muslimana.

Muslimani su braca to je cinjenica ali dobro si naglasio MUSLIMANI a ne “iz-bosnjacka novotarska zajednica” koja poziva u bosnjastvo umijesto u Islam, ne bosnjacka zajednica koja prihvata sekularizam umijesto Islama, ne bosnjacka zajednica koja ne zele Sheriat u BiH a hoce demonkratiju…Muslimani se odricu taguta slijede samo Kuran i sunnet a ove bosnje i “iz” ne samo da se ne odricu taguta vec ih podrzavaju i traze pomoc od njih, njima sluze, sa njima ucestvuju u ritualima gdje se cini sirk Allahu, sa takvima nema bratstva.
A ti dobro razmisli svojom glavom, citaj sto vise Kuran i sunnet i stavi sam na vagu Sheriata tvoga vodju i vidjeces da ne samo sto nemoze takav “reis” da ti bude vodja vec moras i takvog da se odreknes sve dok se ne promijeni i to javno ispolji.

I za kraj razmisli o onome sto si napisao i pitaj desetak zagrizenih “reisovaca” sta si? Odgovorice ti vecina sigurno ja sam bosnjak, to ti iz iskustva kazem samo pitaj i dobices odgovor.

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes