Reply To: Odg: Otvoreno pismo Mustafe Cerića vrhovnim muftijama Kraljevine S. Arabije i Turske

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Otvoreno pismo Mustafe Cerića vrhovnim muftijama Kraljevine S. Arabije i Turske Reply To: Odg: Otvoreno pismo Mustafe Cerića vrhovnim muftijama Kraljevine S. Arabije i Turske

#12877
AvatarAnonimno
Neaktivan

Vjernik post=7720 wrote: selam alejkum.
Halid Ibn Velid
Jos jedan extremni sljedbenik tzv “iz” i tzv “reisa”, cudi me da si Muslimani napisao velikim slovom, vecina efendija i muftija se identificiraju kao bosnjaci sa velikim B, tebe mogu optuziti za izdajnistvo bosnjastva (ovdje nisi poslusao reisa i muhtije koje vazda govore kako bosnje trebaju biti bosnje i to sa velikim b, pa onda sve ostalo, kako su bosnjaci isto sto i muslimani iako je Gospodar svih svjetova naglasio jasno kako da identifikujemo u svakom situaciji i na svakom mijestu i da se time ponosimo samo kao MUSLIMANI).
Dobro je sto si ovde mozda izvuces pouku, usred gomile jasnih zabluda tvog “vodje cerica” mozda ti jednog dana dojadi pa se odreknes “reisa” i uputis na Pravi put – Put Kurana i sunneta kao i prvih generacija muslimana.

Muslimani su braca to je cinjenica ali dobro si naglasio MUSLIMANI a ne “iz-bosnjacka novotarska zajednica” koja poziva u bosnjastvo umijesto u Islam, ne bosnjacka zajednica koja prihvata sekularizam umijesto Islama, ne bosnjacka zajednica koja ne zele Sheriat u BiH a hoce demonkratiju…Muslimani se odricu taguta slijede samo Kuran i sunnet a ove bosnje i “iz” ne samo da se ne odricu taguta vec ih podrzavaju i traze pomoc od njih, njima sluze, sa njima ucestvuju u ritualima gdje se cini sirk Allahu, sa takvima nema bratstva.
A ti dobro razmisli svojom glavom, citaj sto vise Kuran i sunnet i stavi sam na vagu Sheriata tvoga vodju i vidjeces da ne samo sto nemoze takav “reis” da ti bude vodja vec moras i takvog da se odreknes sve dok se ne promijeni i to javno ispolji.

I za kraj razmisli o onome sto si napisao i pitaj desetak zagrizenih “reisovaca” sta si? Odgovorice ti vecina sigurno ja sam bosnjak, to ti iz iskustva kazem samo pitaj i dobices odgovor.

Kao prvo on nije moj ni vodja ni uzor niti sam extremni sljedbenik neke vlasti meni je samo Jedan uzor ,ja sam Musliman, sa velikim slovom sam uvijek pisao Musliman i ako Bogda i u buduce , a dali sam Bosnjak nisam ja sam prvo Musliman a nacija mi je Bosanac kao i ostalim ljudima sto zive na prostoru Bosne i Hercegovine ,a da vi znate sve koje nevjernik nije mi bas jasno i mnogo pisete ovdje Bosnjo s prezirom kako sam primijetio i cak smrznjom, samo mi nije jasno sbog cega to mrzite ,ako sebe neki zele tako zvati neka se zove ,i ja tebi i ostalima ovdje se obracam samo sa Musliman znaci mogao si i ti prema meni isto tako da se obratis ,prije nego sto me napadnes da sam neki ekstremista ili neznam ni ja sta ti nije sve na pamet palo dok si ovo pisao ,ako sam te snecim uvrijedio hallali.

Nisi me uvrijedio, a nadam se da nisam ni ja tebe, u stvarnosti se vecina identificira kao bosnjaci ne kao bosanci, nemamo mi Muslimani nikakav problem stim, sve dok bosnjaci ne pocnu da velicaju naciju, ljiljane, tagute, demokratiju, pozivajuci u bosnjastvo, ponoseci se sto su “bosnjani” a ne sto su muslimani i jos gomila gresaka (sto se naravno jasno vidi, samo pogledaj njihove bosnjacke sajtove i vidjeces koliko je njima stalo do vjere).
Ne mrzimo mi njih, ali mrzimo kada cine djela koja izvode iz vjere.

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes