Reply To: Odg: Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana"

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana" Reply To: Odg: Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana"

#12376
AvatarAnonimno
Neaktivan

Dzenana post=7193 wrote: Vidim da su mnogi napisali da moj stav po ovom pitanju nije u skladu sa šerijatom, da možda ne volim Poslanika sallAllahu alejhi we sellem i Allaha subhaehu ve te'ala. Nemam se namjeru pravdati za ono što sam napisala niti vama objašnjavati kolika je moja ljubav prema Poslaniku i Allahu jer to Allah najbolje zna. Mnogi su rekli da je ženama mjesto sa strane, i ja znam gdje je moje najvažnije mjesto, ali kroz historiju islama ima mnogo primjera žena koje su se borile ili pomagale borbu. Moj post nije bio zaključak, već više otvoreno pitanje svima, da li je ovo ispravan način djelovanja u datom trenutku, kada muslimani i nisu baš jaki i složni. Znamo i za primjer Poslanika, sallAllahu alejhi ve sellem, dok je bio u Mekki u njegovom prisustvu je vrijeđan Allah ili je znao je da se Allah vrijeđa, njega samog su vrijeđali i psovali, ashabe tukli i mučili, … ali nije reagovao, niti je džihad poveo čak mu je bio zabranjen, nije te iste prijestupnike (noću ili tajno) kažnjavao, sve dok nije učinio Hidžru u Medinu, uspostavio i napravio državu.
Fizičko kažnjavanje ljudi po šerijatu za grijehe ma koji i koliki bili je specifično i svojstveno samo muslimanskom vladaru koji ima vlast, vojsku, sudstvo (šerijatsko) i policiju koja ga u tome pomaže. Skoro u svakoj fikhskoj knjizi učenjaci naglašavaju da nema razilaženja među učenjacima ovog ummeta da nije dozvoljeno sprovođenje šerijatskih kazni osim muslimanskom vladaru, znači nije dozvoljeno, jer Allah nije zadužio muslimane pojedince da sprovode šerijatske kazne nego vladara muslimana, a u njegovom odsustvu ili ne postojanju islamske vlasti – a pogotovo unutar kjafirske države u kojoj žive muslimani – muslimanima pojedincima nije dozvoljeno da umjesto vladara sprovode kazne ma kakve one bile. Pojedinac koji bi izvršavao šerijatsku kaznu za neki grijeh ili prijestup (osim za blud nad robom ili robinjom) neslijedeći redoslijed suđenja i kažnjavanja (preko institucije šerijatskog suda) on u osnovi pravi šerijatski prekršaj. A u islamskoj državi onaj ko izvrši šerijatsku kaznu nad nekim, mimo kadije i šerijatskog suda, bio bi kažnjen čak i ako bi se potvrdilo da dotičnu osobu treba kazniti.
‘One koji Allaha i Poslanika Njegova budu vrijeđali, Allah će i na ovom i na onom svijetu prokleti, i sramnu im patnju pripremiti.’(El-Ahzab, 57)

Ovo si kopirala ili kopirao sa sajta onog poganca (ime mu nije vrijedno spomena) koji je otvoreni neprijatelj ove stranice i ovog menhedza.
Medjutim ti si jos ispao poganiji ili poganija jer si kopirala/o samo sto tebi pase. Evo ja cu dodati ono sto si izostavila:

“Naravno, ovo treba razlikovati od situacije u kojoj se nađe neki musliman, na primjer da se u njegovom prisustvu psuje ili vrijeđa Allah ili Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, pa on pokuša i nastoji da to zaustavi, prekine i zabrani (tog momenta), pa se u toku tog sprečavanja potuče, tj. istuče onog ko vrijeđa Allaha ili Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kako bi prestao sa tim. Naravno, prvo ga UPOZORI RIJEČIMA DA PRESTANE, a ako nastavi ZAPRIJETI MU FIZIČKI, a ako opet nastavi ONDA GA – AKO PROCJENI DA TO NEĆE IZAZVATI VEĆU ŠTETU PO NJEGA ILI MUSLIMANE UOPĆE – MALO FIZIČKI PREODGOJI, ovaj vid fizičkog nasrtanja na takve u tom momentu je šerijatski opravdan, dozvoljen ili čak poželjan i pohvalan pod spomenutim šartovima i slijedeći redoslijed otklanjanja tog munkera.”

Prije ce da je sprovodjene serijatske kazne bez kadije opcenito zabranjeno (bez da ulazim duboko u to)
Licno cu se drzati odgovora shejhul islama ibn-Tejmije na pitanje o onome ko vrijedja Allahovog poslanika salallahu alejhi we selim pa je shejh odgovorio u knjizi “Sablja za onoga ko vrjedja Allahovog poslanika salallahu alejhi we selim”. I predaju o slijepcu koji je ubio svoju zenu je je ruzno govorila o Allahovom poslaniku salallahu alejhi we selim.

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,581LikesLikes