Reply To: Odg: Pas NATO-a u Afganistanu pucao na civile

#6729
Anonimno
Neaktivan

5 sati nakon ove vjesti, sarajevo-x objavljuje novu:

Američki okupator ubio 15 osoba u Afganistanu
Američki okupator ubio je 15 osoba kada je izašao iz svoje baze i pucao na Afganistance u pokrajini Kandahar, talibanskom uporištu na jugu Afganistana, rekli su u nedjelju mještani.

Jedanaest Afganistanaca je ubijeno kada je okupator pucao u jednu kuću, a upucao je još pet osoba u drugoj kući, rekla su agenciji AFP dva člana porodice.

“Napadnuta je moja kuća. Izgubio sam četiri člana porodice”, rekao je Hadži Sajed Đan, dok je Hadži Samad rekao “jedanaest članova moje porodice je ubijeno. Svi su mrtvi”.

Na ponovljena pitanja AFP-a, Isaf, NATO-ove oružane snage u Afganistanu, kojem je najvjerovatnije pripadao ubica, odbijao je sve komentare, čak i na pitanja afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova.

Ahmad Đawed Fajsal, glasnogovornik guvernera pokrajine Kandahar, izjavio je AFP-u da je “više od osam” osoba ubijeno, broj žrtava, ubijenih ili ozlijeđenih se računa između “deset i šesnaest”.

U nedjelju oko 03.00 sata “jedan vojnik je izašao iz baze i počeo pucati. Vratio se u svoj ured i stavljen je u pritvor”, rekao je jedan zapadni zvaničnik.

“Jedan američki vojnik (okupator) je stavljen u pritvor u nedjelju, a povezan je s incidentom (terorističkim činom) u kojem su žrtve civili”, naveo je Isaf u saopćenju, u kojem je napisao “da duboko žale zbog incidenta”.

sarajevo-x.com/vijesti/svijet/americki-vojnik-ubio-15-osoba-u-afganistanu/120311038

Allah ih ponizio.