Reply To: Odg: Pas NATO-a u Afganistanu pucao na civile

#6945
Anonimno
Gost

Halim post=1124 wrote:

Evo Brate pa prosudi sam

Najmanje 15 ljudi ubijeno je nakon što je bomba eksplodirala na sahrani u sjeverozapadnom pakistanskom gradu Peshawaru, kazali su lokalni policijski dužnosnici.

Lokalni policijski dužnosnici su otpadnici od Allahove vjere, jer vode rat protiv mudžahida koji žele uspostavu Šerijata. A opšte je poznata stvar u Allahovom Šerijatu da se kafiru ne vjeruje, sve dok vijest ne potvrdi najmanje jedan povjerljiv musliman.
Čitava vijest koju si prenio je sa šerijatskog aspekta nevažeća i batil.

Međutim, hajde da pretpostavimo da je vijest tačna, i da su eksploziju izazvali “islamski teroristi”, i da je nisu podmetnuli agenti tajnih službi kako bi ocrnili mudžahide, što se jako često događalo u Iraku i Pakistanu.
U ovom slučaju treba vidjeti ko je ubijen? Poznato je da je čitavo pleme ubijenih na strani pakistanske ahmedijske vlade (a za ahmedije čak i sufije kažu da su kafiri) i da su zajedno sa vladinim vojnicima i policajcima uključeni u borbi protiv Šerijata. U tom slučaju, kada je čitav narod protiv islama i kada taj narodu učestvuje u borbi protiv islama, onda je propis naoružanog isti kao i propis nenaoružanog. Znam da se zapanjen, ali je to istina.

Poslanik sallallahu alejhi we sellem je naredio ubijanje svih židovskih muškaraca u Medini nakon židovske izdaje u Bitci na Hendeku. Nisu svi židovi potpisali tajni sporazum o izdaji, već su njihovi velikani, a propis je zahvatio sve: svi punoljetni muškarci židovi u Medini su ubijeni, a žene i djeca odvedeni u roblje! Ovo je Allahov propis o neprijateljima Allahove vjere. To što su ovakve propise pomutili razni magistri i doktori tzv. islamskih nauka, to je duga i bolna priča o kakavicama i sljedbenicima strasti.

Garonja post=1124 wrote: Poslanik, s.a.w.s. je ustao kada je pored njega prolazila dženaza/pogrebna povorka. Kada mu je rečeno da je umrli Jevrej, te da možda i nije trebao ustati kada je prolazila pored njega, on je, Muhamed a. s., rekao: “Zar nije riječ o ljudskom biću?”

Poznato je da je Poslanik naredio protjerivanje židova i kršćana sa Arabijskog poluotoka, a veliki broj židova je ubijen od strane Poslanika još u medini.
De nam reci, garonja, ocjenu hadisa i ko ga bilježi i gdje?

Naravno, da me neko pogrešno ne shvati, propise koje sam naveo gore važe za one koji se bore protiv islama i muslimana, a ne za svakog mirnog nevjernika koji s ene bori protiv muslimana.