Reply To: Odg: Pitanje drzanja Harema u Islamu

#6048
Anonimno
Neaktivan

Opet zelis da nam drzis predavanja iz oblasti u kojoj nemas pojma, i opet dokazujes svoje sumnjivo porijeklo.

Nemoj da lazes na Islam, nije u Islamu zabrranjeno imati robove (robovi koji su robovi po Islamu), i daj dokaz da su se robovi oslobadjali za vrijeme Muhammeda sallallahu alejhi we sellem.
Ako time mislis da su oni koji su posedovali robove, svojevoljno ih oslobadjali to je ispravno, a ako mislis da im je Poslanik naredjivao to je laz, jer Poslanik nikome nije naredio da oslobodi roba, nego je podsticao da se oslobode robovi muslimani.

I nemoj nas sada zavlaciti da diskutujemo o ovim temama, jer poznato je da danas nemaju robovi (sto ne znaci da nisu Islamom dozvoljeni).
Ima mnogo bitnijih stvari o kojima bi trebalo da se diskutira, ali ti naces sve neke rasprave u kojima zelis da dokazes da su muslimani ili nazadni, ili da ne razumiju islam ispravno, ili da islam nije savrsena vjera. U svakom slucaju svaka tema koju pokrenes proizilazi kao da zelis fesad.

Ali moras da shvatis i ti i svako da je ova vjera cista i savrsena, kao sto je rekao Poslanik, sallallahu alejhi we sellem: njena noc je kao dan, tako da sto god napises i ti i bilo ko drugi sa nekim skrivenim ciljevima Allah ce to razotkriti, jer Allah cuva ovu vjeru.
Nadam se da si razumio.