Reply To: Odg: Pitanje vezano za nevjerovanje medju clanovima porodice

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Pitanje vezano za nevjerovanje medju clanovima porodice Reply To: Odg: Pitanje vezano za nevjerovanje medju clanovima porodice

#13913
AvatarAnonimno
Neaktivan

Smajlovic post=8779 wrote: Es-Selamu Alejkum Ve Rahmetullah Ve Berekatuhu.

Imam pitanje vezano za porodicu. Naime, kako da postupi musliman ako sazna da mu brat, ili pak sestra, neuzubillah ne vjeruju u Dragog Allaha Dz.s. ? Kako da se postupi prema toj osobi?

Ili pak, ako musliman sazna da mu je sestra ili brat sotonista? Kako da se postupi u tom slucaju?

Molim da mi brzo odgovorite.

Allah vas nagradio.

Ima brat koji je mlad i imao je problem toliki dasu ga u porodici zamalo htjeli ubiti zbog namaza i napushtanja svih harama.
Brat je uzeo samo par nuzni svoji stvari,oslonio se na Alčlaha s.w.t. i krenuo od kuce.
Godinu otprilike ucio je islam od jednoga starijega brata koji ga je i uzdrzavao bismillahi i sada hvala Allahu s.w.t. taj brat je sretno ozenjen i ima posao i dobio je zenu na ispravnoj akidi,pokornu i dobru vjernicu.
Drugoga mladzega brata je otac cak fizicki napao i istjerao iz kuce i brat za kratko vrijeme mislim da vec naucio je 15 dzuzeva Kur*ana i opskrbljen je i zashticen je hvala Allahu gospodaru svih svijetova.
Zaista prvo poslushaj nasihat brata RPG a onda ako nikako nemoze ahi onda cini hidzru pa makar neznao ni gdje ni kuda ali sa cvrstim jekinom i tewekulom i vidjecesh da to iskushenje ima i rijeshenje od Allaha s.w.t. a koje je bolje od onoga shtose napushta nebrojeno puta.

Najnoviji članci

Ima dane za napostiti od prošloga Ramazana ali se ne može...

0
Pitanje: Moja supruga ima napostiti nekoliko dana od prošle godine, međutim zaboravila je tačan broj dana koje mora napostiti. Šta da radi? Odgovor: Slava pripada...

Pratite nas na Facebooku

5,595LikesLikes