Reply To: Odg: Pitanje za RPG, a i ostalih, i odgovor na pitanje u vezi sejha el-Hejtemija!!!

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti Pitanje za RPG, a i ostalih, i odgovor na pitanje u vezi sejha el-Hejtemija!!! Reply To: Odg: Pitanje za RPG, a i ostalih, i odgovor na pitanje u vezi sejha el-Hejtemija!!!

#11608
AvatarAbdullah Hodžić
Participant

Nego kad ces krenut ti,il bilo ko od vas, nakon tolike LJUBAZNOSTI od vas, da odgovorite na pitanja koja su vam postavita:

1.Da li covjek moze biti musliman ako upadne u veliki sirk, ili ga dozvoli, ili ne zna da musrik nema pri sebi znacenje la ilahe illallah??
2.. Kakav je propis osobe koja se pripisuje tewhidu a iz neznanja mrklog je dozvolila ili upala u sustinu velikog sirka?
3.Kakav je propis istog ako ne zna da je takav musrik, tj. da pri sebi nema znacenje la ilahe illallah?
4.Nakon toga, kakav je propis vlade Hamasa i ostalih tagutskih vlada kao i onih koji ne znaju da nisu muslimani, i negaciju tewhida njima nazivaju pretjerivanjem i vjerom haridzija?
5. Neka RPG ili bilo ko od vas, – a Allah ce mu se osvetiti za nepravdu – spomene taj veliki grijeh kojeg smatram sirkom i zbog njega tekfirim, pa sam zbog toga neoaridzija. Ako to ne uradi ocigledno je da je lazac, a prije toga je slagao na Allaha i Njegovog Poslanika.

Slijedece tacke su dokaz da vase buncanje u vezi subhe sejh Abdullah – Hejtemi, nije nista drugo do ocajnicki neiskreni munaficki pokusaj gasenja Allahovog svjetla, makar to bilo nenamjerno:

1. Prema njihovomom (VASEM) vjerovanju za osnovu tewhida nije potrebno uvjerenje da je psovanje vjere rusi. Tako su protumacili fetvu sejha Nasira el-Fahda. takodjer, slucaj Albanija i psovanja vjere.

2. Osnovi tewhida ne skodi ako covjek vjeruje da je sve ono sto rade tagutske vlade mali kufr, osim ako ga ohalale. Zato je Albani jos uvijek kod njih ono sto jeste, kao i ucenjaci taguta na Poluostrvu. Volio bih znati sta kazu o sadasnjem muftiji, koji je zabranio ustanak protiv muslimana Mubareka!

3. Osnova tewhida se ostvaruje uz tehakum tagutu kada nema serijatskih sudnica.

4. Osnova tewhida se ostvaruje iako covjek ne zna da mora da sudi samo Allahovim zakonom i da je zabranjeno tahkimiti tagutski, suprotni.

5. Osnova tewhida se ostvaruje uprkos dozvoli trazenja pomoci od mrtvog u Berzekhu. Tako tumace rijeci Hejtemija i presudjuju mu islamom!
Itd…

Najnoviji članci

Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne...

0
"Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu." (Kur'an, 2:120) Ovo je stvarni problem. Njima (jevrejima i krščanima, op.rec.)...
kraljevska ulema

Židovi muslimanskog ummeta

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes