Reply To: Odg: Pitanje za RPG, a i ostalih, i odgovor na pitanje u vezi sejha el-Hejtemija!!!

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti Pitanje za RPG, a i ostalih, i odgovor na pitanje u vezi sejha el-Hejtemija!!! Reply To: Odg: Pitanje za RPG, a i ostalih, i odgovor na pitanje u vezi sejha el-Hejtemija!!!

#11604
AvatarAbdullah Hodžić
Participant

kad si tako pametan, sta ne odgovoris na pitanja koja su postavita!!!! a kad pitas, prvo dobro procitaj, pa onda pitaj, da ne bi pito bez veze, a odgovor je u textu!! il hoces velkim slovama da ti se odgovori na svaka zelja!!1 evo ako ti je do toga, mada reko sam ti odgovor je vec tu bio, al pored citavok muhkema, oso si na muteshabiha, umjesto ko pcela,postupio si ko muha!! DA, SEJH EL HEJTHEMI JE ZA NAS MUSLIMAN!!! jesil vako zelio da ti se odgovori!!!??
al nema fajde, ionako si zaboravio sta je pitanje RPG bilo, al evo da te i nato podsjetim,kako bi ti odgovor brata ebu muhammeda bio jasniji,i kako nebi imo potrebe da trazis muteshabih i pored muhkema:

RPG je pito sledjece:
,,pitam člana sa nickom Ja sljedeće pitanje:

Ibn Hadzer el-Hejtemi (dakle ne Askalani vec Hejtemi) je bio poznat po svom pretjerivanju u pogledu Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, do te mjere da je upao u širk dozvolivsi da se trazi pomoc od Njega nakon njegove smrti. Pored toga jedan od uleme Nedzda, šejh Abdullah ibn Muhammed, nije ga protekfirio pored toga sto mu je bio poznat govor Hejtemija, Pa tako kaže šejh Abdullah: “Mi znamo njegov govor (tj. govor Hejtemija) u Durrul munezzam i ne negiramo njegovo veliko znanje te stoga vodimo pažnju o njegovim knjigama i oslanjamo se na ono sto on prenosi jer je on u cjelini od učenjaka muslimana.” (Durer, 1/222)

Da vas odmah zamolim da ne govorite kako su ga protekfirili tekfirom imena jer sejh Abdullah na kraju kaže da je Hejtemi od učenjaka MUSLIMANA, što znači da priča o tekfiru kazne, koju ste navodili kod govora šejha Sulejmana ibn Sehmana, braneći svoje haridžijske stavove ovdje ne može da prođe.

Recite nam je li šejh Abdullah postao mušrik zbog toga što nije protekfirio Hejtemija koji je dozvolio traženje pomoći od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem? Kratko i jasno. Ovo pitanje je prije 3 mjeseca postavljeno jednom od tvojih ahbaba, ali odgovor od “Imama Ebu Muhammeda” još nije stigao,,

Sad budite i vi,, LJUBAZNI,, i odgovorite bar na ijedno gore navedeno pitanje.

Najnoviji članci

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes