Reply To: Odg: Pitanje za sljedbenike Ebu Muhammedove da'we

#11659
AvatarAnonimno
Neaktivan

Wallahi sa svakome smo spremni pricat, sa edebom, pocevsi od osnovama, pa nadalje, jer citava konstrukcija i tok dijaloga zavisi od temelja, hocemol se sporazumit, il razic, hasbunallah we ni,mel wekil, we ahiru da,wana enilhamdu lillahi rabbil alemin.

U tome i jeste vas musibet. Ko god nema temelje po vasem shvatanju on je mushrik i razilazite se, nama nasa vjera vama vasa, zar ne. Hvala Allahu Koji nam dade da vatru vidimo kao vatru, i ne budemo poput mushica zavarani njenim svjetlom i o nju sprzeni. Svijetlo su Kur'an i Sunnet, te citati uleme koje suhoparno iznosite, a vatra je vase nakaradno tumacenje istih. I opet ponavljam Allahu hvala na vidu srca, zbog kojeg bi i slijep prepoznao vas musibet.

Sa ovim zakljucavam ovu temu, sa rijecima shejha naseg voljenog shejha Husejna bin Mahmuda koji je rekao da ovaj ummet ima ljude koji kada bi bili pusteni iz tagutskih tamnica mi bismo vidjeli cuda, zeleci time reci da ovaj hajr koji imamo od uleme na slobodi je samo deseti dio onog sto bismo vidjeli od uleme po zatvorima koji nisu u njih baceni zboh hamasa, nego zbog istine koju su zborili, na djelima dokazivali i time ensarije ummeta odgajali. Na kraju krajeva, ensarija cijim sebebom se ummet uspjesno odupire najvecim svjetskim silama i jesu plod njihovih cvrstih i postojanih korijena.

A sa vama samozvanim nosiocima Poslanicke da'we ne vidimo nista drugo do stagnaciju ummeta ali Allah vam i ne dade bereketa u vasem djelovanju. Ummet od vas, zbog jalovosti vasih tumacenja niti ima koristi a niti stetu zbog neznacajnog odaziva vasim “imamima”. Vi tvrdite da ste garibi, da jeste, garibi medju zalutalim sektama, a nikako garibi kao spasena sekta za sebe, a dokaz za to su mi djelovanje Poslanika salAllahu alejhi we sellem i ashaba radiaAllahu anhuma i svih onih koji ih u dobru slijedise i slijede a Allah je Taj Koji uputu daje kome On hoce.

P.s. VelikoDrvo, Javore, ili zajko, ma ko god da si, poruka tebi zbog koje bi trebao nestati u sedzdu pokajanja Uzvisenom Allahu prije nego li te smrt zadesi: Nema hajra u osobi koja se Allahovim imenom kune da poznaje gajb! Sto si ti nedvosmisleno ustvrdio sa

tako mi Allaha necete ni jedan nit jedna imat dobro djelo za ovo sto vam sejtan uljepsava da vi cinite davu preko interneta…

Najnoviji članci

Serijal “Pobjedonosna generacija”: Ummet između nade u Allahovu pomoć i uzimanja...

0
Vidimo da islamski umet proživljava veliko poniženje i jad, da boluje od rana i trpi posljedice velike slabosti i nemoći. Muslimani nisu jedinstveni, ne objedinjuje ih jedna zastava, a neprijatelji ih napadaju sa svih strana.

Pratite nas na Facebooku

5,601LikesLikes