Reply To: Odg: PITANJE ZA SVE VAS NA FORUMU???

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu PITANJE ZA SVE VAS NA FORUMU??? Reply To: Odg: PITANJE ZA SVE VAS NA FORUMU???

#11475
AvatarAnonimno
Neaktivan

U IME ALLAHA MILOSTIVOG SAMILOSNOG!!!
Kao prvo da odgovorim na tvoje postavljeno pitanje u dnu tvoga posta, posto vidim muski prijetis da ako prvo ne odgovorim na tvoje pitanje da ces sve izbrisati, A NA MOJE PITANJE JOS NIKO NIJE ODGOVORIO, masaAllah kakav edeb, ali hajren insaAllah.
Odgovor na tvoje pitanje:
Ko god ne prepozna veliki sirk, a uz to ga jos i dozvoljava, poziva u njega, i njegovog pocinioca naziva Muslimanom, je i sam neznalica po pitanju Tewhida i nikada ne moze biti Musliman, pa bio on ko bio(ovo je opste pravilo, a po pitanju doticnih ucenjaka ne znam njihovu situaciju, ali AKO SU upali u ovo gore sto sam opisao ne mogu nikada biti Muslimani, Muvehidi KOJI OBOZAVAJU SAMO ALLAHA JEDINOG NE PRIPSUJUCI MU ORTAKA). Pa jadan nebio a zbog cega su slati svi Poslanici alejhisselatu we selam, nego da pozivaju ljude iz obozavanja nekoga/necega drugog mimo Allaha Uzvisenog, u obozavanje Njega, Jednog ,Jedinog Subhaneh?!

Iako tvoj nick dovoljno govori o tebi, ipak je čudno za jednog balkanovca (neoharidžiju) da se interesuje za stanje u islamskom svijetu, kada neoharidžije Nedžada Balkana kompletan ummet smatraju mušričkim i kafirskim. Postoje samo dva objašnjenja: ili ti nisi spoznao stavove Nedžada Balkana ili si licemjeran, jer ako Nedžad Balkan mudžahide smatra mušricima, šta je tek sa običnim narodom. Naravno, postoji ona Nedžadova floskula o nepoznavanju stanja ali to je samo kako bi obmanuo glupake koji ga slijede nasjedajući na njegove “dokaze”.

-Sto se mog nicka tice, pokusao sam da upisem drugi nick koji inace koristim ali je bio zauzet, pa sam opet pokusao drugi, i taj je bio zauzet, pa sam onda onako spontano napisao -ja-, ali eto vi uvijek prvo ljudima “trazite opravdanje” prije nego ih optuzite.
-To sto si me nazvao neoharidzijom bez da me znas, i da si uopste pricao sa mnom, znaci pojma nemas o meni i mom stanju, a uz to mi uopste nisi ODGOVORIO NA MOJE PITANJE koje se bas toga tice(zbog cega nas uopste nazivate neoharidzijama?), da te Allah Uzviseni nagradi, tu tvoju potvoru cu insaAllah iskoristiti onda kada mi bude najpotrebnije, tj. na SUDNJEM DANU kada ce se za sve morati racun polagati, pa ako ne budes imao dobrih dijela da ih uzmem zbog tvoje potvore, natovarit cu ti onda insaAllah moje grijehe(jer ih itekako imam).
-MasaAllah jos jedna potvora, kazes da tekfirimo kompletan ummet??? Nedao mi Allah Uzviseni da i jednom Muslimanu zulum ucinim, a kamoli da ga protekfirim.
-Sto se mudzahida tice(jer kazes da ih sve tekfirimo), kunem se Allahom Uzvisenim da smatram da medju mudzahidima ima dosta Muslimana, kao sto i kazem da onaj ko upadne u veliki sirk ne moze nikada biti musliman pa bio ko bio. A reci ti meni, ima li ijedan insan na dunjaluku(osim Poslanika alejhisselatu wesselam) da je zasticen sirka i velikog kufra, pa bio on ko bio???

Molim Allaha Uzvisenog da moje pisanje bude radi Allahovog Subhaneh zadovoljstva, da ne napisem nista cime On Subhaneh nije Zadovoljan, a takodje i da nikog ne uvrijedim. Allahume amin!

Prvi put u životu srećem neohardižiju koji pristupa blago raspravi. Naravno ako izuzmemo zajka, koji je kako smo vidjeli na kraju “uprskao” stvar.

Jos jednom djezakAllahu khajren na potvori, a kad cu to insaAllah iskoristiti vec sam gore napisao.

Stvar koja mi je zapala za oko jeste kako vi Muslimane koji znanje uzimaju od brata ebu Muhammeda(Nedzad Balkan), nazivate neo haridzijama, gulatima, tekfirovcima… itd., tj, svim onim imenima kojima drugi vas nazivaju, i pisete s toliko mrznje o njima(nama) da bi rekao covjek da se radi o najgorim musricima na svijetu?!

Mi ne pišemo o vama kao da se radi o najgorim mušricima na svijetu, niti vas smatramo mušricima, ali vi nas ZASIGURNO smatrate NAJGORIM MUŠRICIMA na svijetu i ovo je osnova vaše akide: što se čovjek dosljednije pridržava sunneta, za vas je veći mušrik. Dokaz ovome je da sve mudžahide smatrate mušricima, jednostavno zato što nisu protekfirili one koje su vaši bolesni mozgovi protekfirili, a opet, to na osnovu lažnih neoharidžijskih temelja koje ste uspostavili u vašoj vjeri, tj. menhedžu.

-Sto se vas tice, JA VAS LICNO smatram desetom vrstom iz risale sejha Muhammeda bin ‘AbdulWehabba rahimehullah koji se suprotstavljaju da'wi Tewhida, a to su oni kako ih je(vas) sejh opisao:
10. “Od njih su oni koji su ostavili sirk i zamrzili ga, ali ne znaju njegov uticaj, niti neprijateljuju prema njegovim sljedbenicima, niti ih tekfire.”
-MasaAllah, opet potvora da je osnova nase aqide da sto se covjek vise pridrzava sunneta da time biva veci musrik, da Allah Uzviseni sacuva kakve potvore izlaze iz tvojih usta, ali kao sto vec rekoh DJEZAKALLAHU KHAJREN NA SVIM POTVORAMA!!!
-Sto se mudzahida tice, to sam vec odgovorio.

Posto i ja uzimam znanje od brata ebu Muhammeda, a i licno sam ga upoznao i vise puta s njim sjedio tako da dosta dobro poznajem njegove stavove

Da si ga istinski upoznao, a glava ti hladna, bježao bi od njega, jer je nemoguće da muslimanu bude uzor i jedini nosilac kako vi kažete “poslaničke dave” posjetilac diskoteke. Da u tvom mozgu ima i jedna zdrava ćelija, odbacio bi osobu koja sebe smatra najučenijom osobom na svijetu, a posjetilac je diskoteke, makar jednom. Zar će Allah poniziti svoj din tako što će ga uzdići od uleme tewhida koja čami po tagutskim zatvorima, i od mudžahida koji žrtvuju svoje živote da bi uzdigli Njegovu riječ, a dati je (uputu) posjetiocu diskoteke! O kako vi ružno prosuđujete! Pa još Nedžad, nakon što je protekfirio svog učitelja Ebu Merjema, postade “najučeniji alim” na kugli zemaljskoj. I nije toliko žalosno njegovo stanje, jer bolesnih umova je odvajkada bilo, već stanje slijepaca koji ga u stopu slijede misleći da slijede dokaze.

-Zasigurno znam da brat ebu Muhammed sebe ne smatra najucenijom osobom na svijetu, cak sta vise ne smatra sebe ni ucenjakom, vec kada mu mi iz edeba kazemo sejh, njemu to zasmeta pa kaze:”subhanAllah braco nisam ja nikakav sejh, sejh je bio sejhul Islam ibn Tejmije rahimehullah, a ja sam samo vas brat koji se trudi da stice znanje na Allahovom putu, pa me da vas Allah Uzviseni nagradi zovite brate, a ne sejh”.
-Sto se tice njegovih “odlazaka u diskoteku”, to je jedna velika potvora, ali khajren insaAllah ti si izgleda navikao da prenosis rekla- kazala, i da potvaras ljude bez dokaza, kao sto si i mene u ovom tvom postu vise puta potvorio.

E SAD BUDI FER INSAN PA MI ODGOVORI NA MOJE PRVO POSTAVLJENO PITANJE(ZBOG CEGA SMO MI NEOHARIDZIJE?), ALI KAO STO SAM REKAO BEZ DONOSENJA IMENA, VEC NAVEDI JEDNU JEDINU MESELU ZBOG KOJE SMO MI UPALI U NEOHARIDZIZAM?
A UZ TO JOS INTERSANTNIJE PITANJE(ALI KAO STO REKOH SAMO SA DOKAZIMA), ZBOG CEGA SI MENE LICNO NAZVAO NEOHARIDZIJOM???

MOLIM ALLAHA UZVISENOG DA UPUTI SVE ONE KOJI ISKRENO TRAZE NJEGOVO SUBHANEH ZADOVOLJSTVO!
ALLAHUME AMIN!

Najnoviji članci

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes