Reply To: Odg: PITANJE ZA SVE VAS NA FORUMU???

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu PITANJE ZA SVE VAS NA FORUMU??? Reply To: Odg: PITANJE ZA SVE VAS NA FORUMU???

#11477
AdminAdmin
Keymaster

Ja post=6238 wrote: U IME ALLAHA MILOSTIVOG SAMILOSNOG!!!
Kao prvo da odgovorim na tvoje postavljeno pitanje u dnu tvoga posta, posto vidim muski prijetis da ako prvo ne odgovorim na tvoje pitanje da ces sve izbrisati, A NA MOJE PITANJE JOS NIKO NIJE ODGOVORIO, masaAllah kakav edeb, ali hajren insaAllah.

MašaAllah edeba kod tebe, došao si kod nas u goste, a onda vičeš (velika slova) što ti još niko nije odgovorio na pitanje.

Odgovor na tvoje pitanje:
Ko god ne prepozna veliki sirk, a uz to ga jos i dozvoljava, poziva u njega, i njegovog pocinioca naziva Muslimanom, je i sam neznalica po pitanju Tewhida i nikada ne moze biti Musliman, pa bio on ko bio(ovo je opste pravilo, a po pitanju doticnih ucenjaka ne znam njihovu situaciju, ali AKO SU upali u ovo gore sto sam opisao ne mogu nikada biti Muslimani, Muvehidi KOJI OBOZAVAJU SAMO ALLAHA JEDINOG NE PRIPSUJUCI MU ORTAKA).

Aferim, bio si sikren i za razliku od mnogih drugih haridžija direktan i bez uvijanja odgovorio na moje pitanje. Dakle, sada konstatujemo: ne samo da je sva ulema današnjice mušrička (ne postoji učenjak na svijetu kojeg Ebu Muhammed ne tekfiri, i nemoj biti podmukao pa ovo negirati, jer je odavno jasno i javno da za Nedžada nema niti jednog učenjaka a da je musliman, osim, kako će on možda reći, nekog tamo čije stanje ne zna, što je u posljednje vrijeme vrlo česta haridžijska floskula kada žele reći da ne tekfire baš sve, pa onda navedu da ne tekfire one čije stanje ne znaju), kažem, ne samo da ste protekfirili kompletnu ulemu današnjice, već tekfirite i ulemu Nedžda, ako ne sve, Abdullaha ibn Muhammeda zasigurno. A ako bi se malo više udubili u djela učenjaka Nedžda našli bi, a Allah najbolje zna, na mnogobrojne citate koji ih po vama čine mušricima.

Pa jadan nebio a zbog cega su slati svi Poslanici alejhisselatu we selam, nego da pozivaju ljude iz obozavanja nekoga/necega drugog mimo Allaha Uzvisenog, u obozavanje Njega, Jednog ,Jedinog Subhaneh?!

I zamisli, ti shvatio Poslanicu, a nije niti jedan učenjak na svijetu!!! Svi oni mušrici i kafiri, a ti, mašaAllah, muwehhid!

-Sto se mog nicka tice, pokusao sam da upisem drugi nick koji inace koristim ali je bio zauzet, pa sam opet pokusao drugi, i taj je bio zauzet, pa sam onda onako spontano napisao -ja-, ali eto vi uvijek prvo ljudima “trazite opravdanje” prije nego ih optuzite.

Ovo spontano je upravo ključna riječ, jer čovjek ispoljava svoju bit u spontanim djelima ili riječima, a činjenica da si od toliko miliona kombinacija slova i brojeva izabrao upravo kombinaciju “JA” dovoljno govori za sebe. I da si namjerno izabrao tu riječ, manje je bolno nego spontano, jer čovjek otkriva svoju bit kroz spontana djela i postupke.

-To sto si me nazvao neoharidzijom bez da me znas, i da si uopste pricao sa mnom, znaci pojma nemas o meni i mom stanju,

Samim tim što si se grupisao u skupinu sa Nedžadom Balkanom, svrastao si se u neoharidžije, i ja te ne moram poznavati da bih te označio neoharidžijom. A o tvom stanju dovoljno govori tekfir učenjaka Nedžda Abdullaha ibn Muhammeda, ne treba ići ni centimetar dalje.

da te Allah Uzviseni nagradi, tu tvoju potvoru cu insaAllah iskoristiti onda kada mi bude najpotrebnije, tj. na SUDNJEM DANU kada ce se za sve morati racun polagati, pa ako ne budes imao dobrih dijela da ih uzmem zbog tvoje potvore, natovarit cu ti onda insaAllah moje grijehe(jer ih itekako imam).

Da ih imaš (grijehe) u to ne sumnjaj, jer protekfiriti milione muslimana je teret koji slama i najsnažnija tijela, a kada svak od njih zatraži svoje pravo na Sudnjem danu… neće ti nimalo pomoći tvoje nakaradno shvaćanje vjere, niti tvoji kompanjoni.

-MasaAllah jos jedna potvora, kazes da tekfirimo kompletan ummet??? Nedao mi Allah Uzviseni da i jednom Muslimanu zulum ucinim, a kamoli da ga protekfirim.

Klasična haridžijska patka. Kada mu kažeš da tekfiri muslimane, haridžija istog momenta počne sa prenemaganjem i ponavljanjem fraze: Ne dao mi Allah da protekfirim ijednog muslimana. Pa, naravno da ti ne tekfiriš niti jednog muslimana, jer one koje ti tekfiriš i ne smatrap muslimanima, pa sa tvoje tačne gledišta ti ne tekfiriš muslimane već mušrike, a ummet je za vas skupina koja je na vašem ubjeđenju.

-Sto se mudzahida tice(jer kazes da ih sve tekfirimo), kunem se Allahom Uzvisenim da smatram da medju mudzahidima ima dosta Muslimana,

Koliko? Dva? Tri? Ili možda pet? Ah zaboravio sam, ima onih čije stanje ne znaš.
Eto kako si se sam otkrio. Sama ova tvoja izjava dovoljno govori o tvom stavu, jer ako među mudžahidima ima dosta muslimana, to znači da ostali to nisu. Ali, i ovo je haridžijska patka, jer kod vas nema mudžahida danas. Ne postoji haridžijska skupina koja se fizički bori protiv nevjernika na svijetu, osim protiv muslimana (za sada samo verbalno).

kao sto i kazem da onaj ko upadne u veliki sirk ne moze nikada biti musliman pa bio ko bio.

Onaj ko upadne u veliki širk ne može biti musliman, ali je problem vas haridžija taj što vi velikim širkom smatrate ono što kod ehli sunneta nije veliki šrik, a onda nadovezujete pravila tekfira mušrika na takvog, pa onda protekfirite čitav ummet ( govorim o ummetu islama, a ne o haridđijskom ummetu kojeg vi ne tekfirite)

-Sto se vas tice, JA VAS LICNO smatram desetom vrstom iz risale sejha Muhammeda bin ‘AbdulWehabba rahimehullah koji se suprotstavljaju da'wi Tewhida, a to su oni kako ih je(vas) sejh opisao:
10. “Od njih su oni koji su ostavili sirk i zamrzili ga, ali ne znaju njegov uticaj, niti neprijateljuju prema njegovim sljedbenicima, niti ih tekfire.”

A ovo je upravo najgora vrsta mušrika, čime si potvrdio moje riječi da vi nas smatrate najvećim mušricima na svijetu, većim i od hindusa i budista, a isti stav imate prema ulemi ehli sunneta i mudžahidima, iako u zadnje vrijeme podmukloo pokušavate da manipulišete sa ljudima navodeći nekakve izmišljene virtuelne mudžahide, jer znate da muslimani vole mudžahide i da ih se neće odreći, pa ste požurili da izmislite svoje mudžahide.

-MasaAllah, opet potvora da je osnova nase aqide da sto se covjek vise pridrzava sunneta da time biva veci musrik, da Allah Uzviseni sacuva kakve potvore izlaze iz tvojih usta, ali kao sto vec rekoh DJEZAKALLAHU KHAJREN NA SVIM POTVORAMA!!!

Prve haridžije su bili žešći prema ashabima, nego prema svinjama, a vi danas ste žešći prema sljedbenicima sunneta, nego prema svinjama. Ovo je istina, a to što ti ne možeš da shvatiš…. to je upravo ono što te čini haridžijom.

-Zasigurno znam da brat ebu Muhammed sebe ne smatra najucenijom osobom na svijetu, cak sta vise ne smatra sebe ni ucenjakom, vec kada mu mi iz edeba kazemo sejh, njemu to zasmeta pa kaze:”subhanAllah braco nisam ja nikakav sejh, sejh je bio sejhul Islam ibn Tejmije rahimehullah, a ja sam samo vas brat koji se trudi da stice znanje na Allahovom putu, pa me da vas Allah Uzviseni nagradi zovite brate, a ne sejh”.

Ti nisi upoznao Ebu Muhammeda, jer da jesi znao bi da je on oloh i umišljeni psihopata, a ovo svjedoče oni koji su ga jako dobro poznavali pa pobjegli od njega.

-Sto se tice njegovih “odlazaka u diskoteku”, to je jedna velika potvora, ali khajren insaAllah ti si izgleda navikao da prenosis rekla- kazala, i da potvaras ljude bez dokaza, kao sto si i mene u ovom tvom postu vise puta potvorio.

Ja se zaklinjem Allahom da je Ebu Muhammed, vaš neprikosnoveni imam, najmanje jedanput posjetio diskoteku u Beču ( i to srpsku) i to u vrijeme kada je počeo sa divljačkim tekfirom muslimana. Dakle, nije to vrijeme iz džahilijeta, već vrijeme “tewhida”.

Tvoje laži i jadikovanje kako te ja potvaram, tebe i Nedžada Balkana, je samo podmukla floskula koju stalno kulturno ponavljate tamo gdje nemate vlast, a da imaš vlast nadamnom ne bi spominjao Sudnji dan, več bi se latio mača, kao što su to radili tvoji preci prema ashabima.

E SAD BUDI FER INSAN PA MI ODGOVORI NA MOJE PRVO POSTAVLJENO PITANJE(ZBOG CEGA SMO MI NEOHARIDZIJE?), ALI KAO STO SAM REKAO BEZ DONOSENJA IMENA, VEC NAVEDI JEDNU JEDINU MESELU ZBOG KOJE SMO MI UPALI U NEOHARIDZIZAM?
A UZ TO JOS INTERSANTNIJE PITANJE(ALI KAO STO REKOH SAMO SA DOKAZIMA), ZBOG CEGA SI MENE LICNO NAZVAO NEOHARIDZIJOM???

Da ništa ne znam o tebi, dovoljan je samo ovaj tvoj post da bi zaključio da si neoharidžija. Da ništa ne znam o Ebu Muhammedu Balkanu, dovoljno mi je saznanje da smatra kompletnu ulemu mušričkom, a u isto vrijeme je posjetilac diskoteke.
Međutim, o modernim haridžijama je mnogo puta vođena rasprava na našem forumu (pogotovo starom) gdje su iznošeni dokazi. Također, na sajtu su dostupni tekstovi i knjige o zabludama neohardžija. Ako te interesuje naš stav o tome, vrati se na tekstove i knjige, a također i teme o haridžijama na starom forumu. Ja zaista nemam vremena da iznova započinjem maratonske rasprave koje će mi oduzeti dragocjeno vrijeme koje mogu iskoristiti u druge hairli svrhe.

Smatram greškom što se uopšte dozvolilo da se ponovo, Allah zna po koji put, dozvolilo nekom sljedbeniku haridžijske sekte da uopšte inicira bilo koju raspravu na forumu, ali sam dopustio da se izjasniš da ne bi ispalo da mi okrivljumemo nekog a ne dozvoljavamo mu da ispolji svoje stavove.

Prema tome, ako si ovdje došao da se liječiš, ima dovoljno lijeka, pretraži stari forum i tekstove o haridžijama, a toplo preporučujem i Selasiniju.
Ako si pak došao da svoju bolest prenosiš na druge, u što sam ubjeđen, onda ovaj forum nije mjesto u kojem ćete se ti i tvoje ideje osjećati udobno.

A mi bi voljeli kada bi nas se sektaši klonili, ako ikako mogu!

Najnoviji članci

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes