Reply To: Odg: PITANJE ZA SVE VAS NA FORUMU???

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu PITANJE ZA SVE VAS NA FORUMU??? Reply To: Odg: PITANJE ZA SVE VAS NA FORUMU???

#11457
AdminAdmin
Keymaster

Ja post=6203 wrote: U IME ALLAHA MILOSTIVOG SAMILOSNOG!Prvo da kazem da s vremena na vrijeme posjetim vasu stranicu, najprije radi izvjestaja u svijetu, a pogotovo u islamskom svijetu jer se vijesti takvih sadrzaja nemogu dobiti na drugim stranicama, a drugi razlog posjete ove stranice jeste da vidim sta i kako se odvija kod vas po pitanju nekih aqidetskih stavova.

Iako tvoj nick dovoljno govori o tebi, ipak je čudno za jednog balkanovca (neoharidžiju) da se interesuje za stanje u islamskom svijetu, kada neoharidžije Nedžada Balkana kompletan ummet smatraju mušričkim i kafirskim. Postoje samo dva objašnjenja: ili ti nisi spoznao stavove Nedžada Balkana ili si licemjeran, jer ako Nedžad Balkan mudžahide smatra mušricima, šta je tek sa običnim narodom. Naravno, postoji ona Nedžadova floskula o nepoznavanju stanja ali to je samo kako bi obmanuo glupake koji ga slijede nasjedajući na njegove “dokaze”.

Molim Allaha Uzvisenog da moje pisanje bude radi Allahovog Subhaneh zadovoljstva, da ne napisem nista cime On Subhaneh nije Zadovoljan, a takodje i da nikog ne uvrijedim. Allahume amin!

Prvi put u životu srećem neohardižiju koji pristupa blago raspravi. Naravno ako izuzmemo zajka, koji je kako smo vidjeli na kraju “uprskao” stvar.

Stvar koja mi je zapala za oko jeste kako vi Muslimane koji znanje uzimaju od brata ebu Muhammeda(Nedzad Balkan), nazivate neo haridzijama, gulatima, tekfirovcima… itd., tj, svim onim imenima kojima drugi vas nazivaju, i pisete s toliko mrznje o njima(nama) da bi rekao covjek da se radi o najgorim musricima na svijetu?!

Mi ne pišemo o vama kao da se radi o najgorim mušricima na svijetu, niti vas smatramo mušricima, ali vi nas ZASIGURNO smatrate NAJGORIM MUŠRICIMA na svijetu i ovo je osnova vaše akide: što se čovjek dosljednije pridržava sunneta, za vas je veći mušrik. Dokaz ovome je da sve mudžahide smatrate mušricima, jednostavno zato što nisu protekfirili one koje su vaši bolesni mozgovi protekfirili, a opet, to na osnovu lažnih neoharidžijskih temelja koje ste uspostavili u vašoj vjeri, tj. menhedžu.

Posto i ja uzimam znanje od brata ebu Muhammeda, a i licno sam ga upoznao i vise puta s njim sjedio tako da dosta dobro poznajem njegove stavove

Da si ga istinski upoznao, a glava ti hladna, bježao bi od njega, jer je nemoguće da muslimanu bude uzor i jedini nosilac kako vi kažete “poslaničke dave” posjetilac diskoteke. Da u tvom mozgu ima i jedna zdrava ćelija, odbacio bi osobu koja sebe smatra najučenijom osobom na svijetu, a posjetilac je diskoteke, makar jednom. Zar će Allah poniziti svoj din tako što će ga uzdići od uleme tewhida koja čami po tagutskim zatvorima, i od mudžahida koji žrtvuju svoje živote da bi uzdigli Njegovu riječ, a dati je (uputu) posjetiocu diskoteke! O kako vi ružno prosuđujete! Pa još Nedžad, nakon što je protekfirio svog učitelja Ebu Merjema, postade “najučeniji alim” na kugli zemaljskoj. I nije toliko žalosno njegovo stanje, jer bolesnih umova je odvajkada bilo, već stanje slijepaca koji ga u stopu slijede misleći da slijede dokaze.

POSTO KAZETE DA JE BRAT EBU MUHAMMED NEO HARIDZIJA I DA TEKFIRI MUSLIMANE, NAVEDITE MI JEDAN JEDINI PRIMJER GDJE JE BRAT EBU MUHAMMED NEKOG PROTEKFIRIO ZBOG VELIKOG GRIJEHA(posto znamo da haridzije tekfire zbog velikih grijeha), ILI BILO CEGA STO JE MANJE OD TOGA(osim normalno djela kufra i sirka)???

Klasičnih haridžija danas praktično nema, jer je ulema zatvorila vrata te zablude, tako da ne vjerujem da bi ikome uspjelo da zavede dvije koze u planini sa klasičnim haridžijskim stavovima (opet, ima bolesnih umova…). Također, danas praktično nema ni klasičnih murdžija (koji su suprotnost klasičnim haridžijama), jer svi oni koje mi danas smatramo murdžijama (neomurdžijama) djelo smatraju sastavnim djelom imana, bar deklarativno. Isto je i sa neohradižijama, oni danas ne tekfire zbog velikog grijeha, ali zato tekfire zbog greške koja nije ni veliki grijeh. Koriste novonastale mesele koje ljudima nisu ranije bile poznate (demokratija, vraćanje prava pred tagutskim sudom), jer po ovim pitanjima nema govor stare uleme, tako da su svoje sektaštvo začinili suhoparnim izjavama uleme Nedžda primjenivši ih tamo gdje im zatreba, a na način koji je karakterističan sektama. Međutim, kao što ćemo vidjeti, tekfir fanatici Nedžada Balkana moraju protekfiriti i učenjake Nedžda, ili bar neke od njih. Kao dokaz za ovo što tvrdim, pitam člana sa nickom Ja sljedeće pitanje:

Ibn Hadzer el-Hejtemi (dakle ne Askalani vec Hejtemi) je bio poznat po svom pretjerivanju u pogledu Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, do te mjere da je upao u širk dozvolivsi da se trazi pomoc od Njega nakon njegove smrti. Pored toga jedan od uleme Nedzda, šejh Abdullah ibn Muhammed, nije ga protekfirio pored toga sto mu je bio poznat govor Hejtemija, Pa tako kaže šejh Abdullah: “Mi znamo njegov govor (tj. govor Hejtemija) u Durrul munezzam i ne negiramo njegovo veliko znanje te stoga vodimo pažnju o njegovim knjigama i oslanjamo se na ono sto on prenosi jer je on u cjelini od učenjaka muslimana.” (Durer, 1/222)

Da vas odmah zamolim da ne govorite kako su ga protekfirili tekfirom imena jer sejh Abdullah na kraju kaže da je Hejtemi od učenjaka MUSLIMANA, što znači da priča o tekfiru kazne, koju ste navodili kod govora šejha Sulejmana ibn Sehmana, braneći svoje haridžijske stavove ovdje ne može da prođe.

Recite nam je li šejh Abdullah postao mušrik zbog toga što nije protekfirio Hejtemija koji je dozvolio traženje pomoći od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem? Kratko i jasno. Ovo pitanje je prije 3 mjeseca postavljeno jednom od tvojih ahbaba, ali odgovor od “Imama Ebu Muhammeda” još nije stigao.

Eto, da pokušamo ponovo. Odgovori na ovo pitanje prije nego bilo šta drugo odgovoriš, jer će sve prije odgovora na ovo pitanje biti obrisano.

Najnoviji članci

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes