Reply To: Odg: Pocelo sudjenje bratu Muradu!

#12711
AvatarAnonimno
Neaktivan

Sahabi je napisao/la:

SubhanAllah i ja sam zaista pravo iznenadjen prvim postom brata Jasira 2012, ali me to nece navesti da ga nazovem munafikom, ipak sam procitao dosta dobrih postova koje je on pisao.

Pravi primjer pravednosti, tako mi Allaha, iako sam se prilično žestoko prokomentarisao post od brata @Sahabi.

Da je brat Murad K. napao na huligane iz desničarske skupine mogao bi se složiti sa njegovim postupkom ali napasti na policajce koji su tu došli ne da podrže te pokvarenjake i da se suprostave braći nego jednostavno da održe mir i red u jednom takvom napetom ambijentu, više je nego nerazumno i ja to još jedanput osuđujem.
Mnogo braće iz područja Njemačke je otišlo u džihad u Afganistan, neki od njih su šehidili, kako u borbi protiv okupatora i izdajnika u zemlji džihada tako i u pograničnim dijelovima Pakistana u borbi protiv pakistanske vojske. Ako je ovaj brat želio da učestvuje u džihadu, mogao je jednostavno otići u te zemlje i dati svoj doprinos u borbi protiv neprijatelja islama i uzdizanju Allahove Riječi a ne na ovaj način.

Još jedanput ponavljam nema sumnje da je vrijeđanje Poslanika sallallahu alejhi ve sellem jasni vid kufra, jedno od najvećih zlodjela koje se može počiniti i da onaj ko to uradi zaslužuje sablju ali danas kad su muslimani slabi u svakom pogledu, nemaju svog halifu koji će braniti njihove interese, pocijepkani na sve moguće načine, sa otpadnicima koji su im zajahali za vratove potpomognuti pokvarenom “ulemom” koji trči da “šerijatskim” opravda njihova zulum i zlodjela, smatram da nije korisno da obični muslimani uzimaju pravdu u svoje ruke i samoinicijativno vrše šerijatske kazne.

Najnoviji članci

Židovi muslimanskog ummeta

0
Židovi ummeta... “Rekao je Seid ibn Džubejr rahimehullah: Murdžije su židovi Kible." Neke od osobina koje murdžije dijele sa jevrejima o kojima je Allah rekao u...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes