Reply To: Odg: Pocelo sudjenje bratu Muradu!

#12726
AvatarAnonimno
Neaktivan

Sahabi post=7562 wrote:

Da te Allah nagradi brate Sahabi pokazao si lijep ahlak i pored toga sto se ne slazemo po pitanju postupka ovog covjeka.

Allah ti podari svako dobro

Amin, we ijjake!

Da je brat Murad K. napao na huligane iz desničarske skupine mogao bi se složiti sa njegovim postupkom ali napasti na policajce koji su tu došli ne da podrže te pokvarenjake i da se suprostave braći nego jednostavno da održe mir i red u jednom takvom napetom ambijentu, više je nego nerazumno i ja to još jedanput osuđujem.

Ne bih se ovim slozio ahi. Ja licno ne pravim razliku izmedju desnicara i policajaca na zapadu.
Ako nisu dosli da podrze te pokvarenjake, zasto nisu sprijecavali njihovu slobodu govora i razbili njihov skup? Nego su prebijali muslimane koji su izisli na ulice, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo!
Dobro mi znamo kako zapad odrzava “mir i red” svugdje u svijetu, a mislim da o tome nemoram pisati, dovoljno je da samo pogledas stanje u citavom svijetu, pocevsi od Juzne Amerike, preko Afrike, pa tamo do Azije (ukljucujuci i zemlje muslimana)
MasaAllah, kako su samo divan “red i mir uspostavili”!!!

I na kraju neki moj rezime. Mislim da ne bi trebalo da raspravljamo u djelu brata Murada, ono o cemu mozemo raspravljati jeste mozda nacin, vrijeme i mjesto djela koje je uradjeno a nikako samo djelo!
Takodjer djelo Jasarevica, Arida Uke, sehida 9/11… i ostalih koji nisu mogli osaburiti nepravdi kafira koju oni sprovode nad muslimanima!
Ako se neslazemo nacinom postupcima odredjenih muslimana, nemojmo ih javno kritikovati (pa cak i da su pogrijesili), dosta je njima musibeta od strane kafira, zar da se i mi na njih obrusimo! Ipak su to nasa braca. Pomozimo ih makar dovama!

Bas tako, a jos pametnije je da se pitaju nasi shejhovi a ne da neki koji se pripusuju dzematima ehli sunneta izjavljuju suprotno od onog sto nasi shejhovi savjetuju pa time stvaraju bespotrebne probleme shejhovima i dzematima.

Ako su svi nasi shejhovi osudili postupak jasarevica i rekli da nema opravdanja u islamu za takav nepromisljeni postupak i da ga ne podrzavaju jel su to mozda za neke sa gulatskim shubhama nasi shejhovi pogrijesili ili mozda takvi misle da su shejhovi i braca koja slusaju njihove savjete “murdzije” Neuzubillah

http://www.putvjernika.com/U-zizi/nusret-imamovi-ovaj-postupak-je-neispravan-mi-ga-ne-podrzavamo.html

A ko je bolji vodja i ko ima vise znanja u danasnjem vremenu na nasim prostorima od nasih shejhova!?

Najnoviji članci

Židovi muslimanskog ummeta

0
Židovi ummeta... “Rekao je Seid ibn Džubejr rahimehullah: Murdžije su židovi Kible." Neke od osobina koje murdžije dijele sa jevrejima o kojima je Allah rekao u...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes