Reply To: Odg: Podsticanje na iskrenost i odvraćanje od laži

#6232
Anonimno
Neaktivan

Mus_ab post=386 wrote: we alejkumu selam we rahmetullahi we berekatuhu 😀

Poslanik vjeruje u ono što mu se objavljuje od Gospodara Njegova, i vjernici, svaki od njih vjeruje u Allaha, i meleke Njegove, i Knjige Njegove, i poslanike Njegove, mi među poslanicima Njegovim ne pravimo podjelu! Oni govore: “Čujemo i pokoravamo se. Moli­mo Te za oprost, Gospodaru naš, i Tebi se vraćamo!”
(Prevod značenja: Al-Bakarah, 285. ajet)

“Oni koji se Allahu i Poslaniku Njegovu budu pokoravali, koji se Allaha budu bojali i koji od Njega budu strahovali – oni će uspjeti!”
(Prevod značenja: An-Nur, 51 ajet)

Da znaš ubuduće, propis se uzima iz Kur'ana i sunneta, ne od običaja i tradicije ljudi, niti od nekog samo zato što dolazi iz muslimanske zemlje!
Na putu do dženneta držimo se Kur'ana i sunneta!

Ovo se odnosi na mene, je l’ da?
Nisam baratao propisima, nego sam ispričao šta sam vidio i doživio, a što vide i doživljavaju i naša djeca svakodnevno te sam i zaključio da treba mijenjati, ali da to teško ide, a to je evidentno. Potvrda mojih riječi je i video s ovog Foruma, gdje čovjek baš priča o Bosni i novotarijama koje treba POLAHKO odbacivati (mislim da je bila riječ o zikru).
Pazite, nećete dočekati od mene da tvrdim nešto za što nemam relevantnu potku jer cijenim ovaj Forum i njegove temelje. Tu smo jasni: Kur'an i Sunet. Ali, zar je zabranjeno razgovarati i time iznositi našu stvarnost? Nećemo je valjda pod tepih gurati?

Selam!