Reply To: Odg: Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim Reply To: Odg: Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim

#12388
AvatarAbdullah Hodžić
Participant

Amatullah, mnogi od nas idu na predavanja tih onam tamo šejhova… što? zato što i od njih uzimamo znanje, mi nismo poput njih da ih bojkotujemo i smatramo neznalicama u znanju… naravno, ne idemo, ili pak ne slušamo, kad je predavanje na temu u kojoj griješe, tj u kojoj su pogrešno “idžtihadili”

ako kažeš, pa što onda to isto ne radimo i sa gulatima, e zato što gulati kroz svako predavanje, svak text, provlače svoje šubhe, pa bilo da je riječ o fikhu, akidi ili nečem desetom, on će provlačit svoje šubhe akide…

Odlazak na predavanje onam onih tam šejhova, sama možeš razlučit, odlučit i donijet odluku, ići ili ne ići, uvjek ili kad kad, kad je posebna tema ili nikad…. do tebe je… ali na predavanja na teme gdje grijese npr tema tekfir, tema tagut… uglavnom, akida, to izbjegavaj, i naravno i druge ako se provlaci njihova “ideja mudrosti”

slažem se. e sad ti meni reci, zašto svako ko ode na njihova predavanja, (i ti koji idu na predavanja njihova, isto tako kažu kao ti, da “steknu znanje”) kad im se pomene tekfir i tagut i kufr i širk, njima se kosa digne na glavi i vjeruj mi kao da nisu na ovom menheđžu, a prepisuju se njemu (tj. našem menheđžu). i da naglasim još jednaput da su to ljudi koji se od davnina prepisuju našoj davi.

zašto baš ti isti koji posećuju njihova predavanja se nisu odrekli od nekih taguta, čije je stanje nama jasno i svim našim daijama. koliko to lufta treba da im se da, da bi na njih upozorili?

po meni je puno puno preče da se upozorava na ove koji ubacuju šubhe po pitanju tekfira i odricanja od širka, nego na ove gulate, a Allah najbolje zna.

uoastalom, ako ti se stiče znanje od njih, imaš na stotine dersova na netu i možeš ih proslušat, kao što i ja radim, bez da idem kod njih.

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes