Reply To: Odg: Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim Reply To: Odg: Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim

#12412
AvatarAnonimno
Neaktivan

Amatullah post=7231 wrote: mašallah, da te Allah nagradi za tvoj trud. sve je ovo lijepo što ti ispisa i što pokušavaš da razbiješ “šubhe”, ali ja vidim da se ti maksimalno trudiš da nekome nametneš da je pokupio ideje gulata. nisam ja hvala Allahu pokupila ničije ideje, nego su neke stvari očigledne. uporno pokušavaš da odbraniš one koji pozivaju u širk, opravdavajući ih pogrešnim tevilom. gorenavedeni citati uleme se NE ODNOSE na veliki širk kada se opravdava tevilom.

evo šta keže šejh ebu Batin, rahimehullah po pitanju pogrešnog tumačenja u VELIKOM ŠIRKU:

”Učenjaci iz svih pravnih škola su spomenuli mnogo stvari, koje ne možemo pobrojati, od riječi, djela i uvjerenja, čiji počinioci postaju nevjernicima, i to nisu ograničili samo na inadžiju.
Zato, svaki onaj koji tvrdi da je počinioc kufra iz tevila (pogrešno tumačenje dokaza), idžtihada (ulaganja maksimalnog truda od strane islamskog učenjaka u dokučivanju šeriatskog propisa), slijepog slijeđenja (taqlida) ili neznanja (džehla) opravdan, suprotstavlja se Knjizi, sunnetu i idžmau, bez ikakve sumnje.
S time što on neminovno mora poništiti taj svoj temelj. Jer, kada bi se do kraja držao svog temelja, nesumnjivo bi postao nevjernikom, kao kada bi se sustegao od tekfira onoga koji sumnja u poslanicu Muhammeda, salallhu alejhi ve selem.”
”Durerus-Senije” 12/72, 73

epilog svega ovoga, predpostavljam da će biti kao što brat šebab reče, da će se opravdati glasači i da smo mi koji se iole suprostave tome, gulati i neo hariđžije.

molim Allaha subhanehu ve teala, da se niko ne neđe uvrieđen ili lično napdnut.

Dobro, sad mi odgovori je li Muderis musrik i daj dokaz djela, rijeci sirka, serijatski potkrijepi, naravno uz to da nema prepreka i daj odgovor jesu li kafiri i Bin Baz i Usejmin zbog greske kod dozvole glasanja, jer eto nemaju opravdanje?

@Ebu-Dudzane, postavio si opsti govor uleme a tema ne govori o tome.

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,581LikesLikes