Reply To: Odg: Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim Reply To: Odg: Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim

#12387
AvatarAnonimno
Neaktivan

Mus_ab post=7205 wrote: Amatullah, mnogi od nas idu na predavanja tih onam tamo šejhova… što? zato što i od njih uzimamo znanje, mi nismo poput njih da ih bojkotujemo i smatramo neznalicama u znanju… naravno, ne idemo, ili pak ne slušamo, kad je predavanje na temu u kojoj griješe, tj u kojoj su pogrešno “idžtihadili”

ako kažeš, pa što onda to isto ne radimo i sa gulatima, e zato što gulati kroz svako predavanje, svak text, provlače svoje šubhe, pa bilo da je riječ o fikhu, akidi ili nečem desetom, on će provlačit svoje šubhe akide…

Odlazak na predavanje onam onih tam šejhova, sama možeš razlučit, odlučit i donijet odluku, ići ili ne ići, uvjek ili kad kad, kad je posebna tema ili nikad…. do tebe je… ali na predavanja na teme gdje grijese npr tema tekfir, tema tagut… uglavnom, akida, to izbjegavaj, i naravno i druge ako se provlaci njihova “ideja mudrosti”

Brate Mus_ab, Mnogi od nas su mogli ici na predavanja kod tih shejhova. Pocevsi od sebe. Ako su tvoji stavovi poznati kroz kao npr to sto posjecujes ovu stranicu ili sto hvalis i dobro govoris o shejhu Bilibaniju, ebu-Tejmu, Nusreta… ako je to stalni dzemat gdje jedni od tih shejhova drze dersove, onda sigurno nakod 2-3 posjete ti i ja vise nemamo bujruma tamo.
Isto tako ako jedan od da kazem minberovih sejhova gostuje negdje, na njegova predavanja ce se najvise odazvati onih koji ga naravno slijede. Zasto da ih ne bojkotujemo kad su ustvari oni nas bojkotovali i od nas se odrekli??
I sad ti ili koji smo poznati po nasim stavovima cemo ili biti bockani ili ce ti kako ih ja zovem minberovci ili murdzije reci kako eto mi nismo sigurni u ono sto govorimo gdje ce oni jos vise zavoliti svoj “menhedz”.

I nemoj se varati da se nece od tebe ocesati njihov murdziluk. Iako oni ostali na temama o fikhu i ahlaku.

Na kraju krajeva ja iz svoje ljubomore prema mojim shejhovima koji su dosta puta vrijedjani i direktno napadani od tih za koje mislis da nisu toliko opasni, ne zelim da idem vise na njihova predavanja. Jer vrjedjajuci otvoreno ovu stranicu, braneci kvazi ucenjake, vrjedjajuci nase shejhove isto tako vrjedjaju i mene licno.
Na kraju krajeva oni su ti koji su nam okrenuli ledja govoreci da se ne treba sa nama selamiti i kako da se treba jesti meso koje mi zakoljemo.
I mnogo jos toga sto ja vjerujem da ti vrlo dobro znas, samo mi nije jasno zasto ih indirektno da kazem branis???

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes