Reply To: Odg: Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim Reply To: Odg: Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim

#12413
Avatar
Abdullah Hodžić
Participant

Allahov_rob post=7230 wrote:

Kada cu ja dobiti odgovor ko nije opravdan od glasaca i onih koji pozivaju na glasanje.
Kao po obicaju ponovo ce se tema zavrsiti da su svi glasaci i pozivacu na glasanje opravdani, da se niko od njih ni slucajno ne tekfiri.
Samo me uzasno nervira sto se o ovome ne izjasnjavaju uceniji, nego mora uvijek da ove mesele raspravljaju oni koji uce od daija, a nisi dostigli stepen da daju sud o ovoj meseli.

Nije opravdan onaj pojedinac kod koga se ispune serijatski uslovi i otklone prepreke. Koji su to uslovi i koje prepreke imas lijepo objasnjeno u Selasinijji. Ako te sve ovo nervira pitaj ucene.

Neces mi izbeci odgovor, posto si se upustio u ovu diskusiju moramo detaljno sagledati ovu meselu.
Ako neces da kazes ko nije opravdan, onda navedi stranicu iz Selasinije gde se spominje ko nije opravdan, samo budi objektivan i nemoj da uskracujes pojedincima koji su usli u ovu diskusiju da se izjasnjavaju, i prepusti onima koji prate raspravu da sami sagledaju svacije dokaze, a ne da samo nameces svoj stav.

Novo na sajtu

Prva razilaženja i novotarije u islamu

Prve novotarije i razilaženja u Islamu desile su se nakon ubistva Osmana, radijellahu anhu. Kada su se Alija i Muavija dogovorili oko primirja te...
islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?