Reply To: Odg: Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim Reply To: Odg: Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim

#12464
Avatar
Anonimno

Nazivas me Smutljivcom, Allah ce presuditi u sudnji dan ko je bio Smutljivac
Ostavljam tebe njemu, on zna najbolje sta si zaslizio.

“El Fudajl ibn Ajad je rekao: Ako se budeš družio sa nekim, izaberi čovjeka sa lijepim ahlakom, jer te on poziva samo dobru. Draže mi je da mi saputnik i drug bude griješnik lijepog ahlaka, nego učač Kur¨ana koji je besraman. Zaista je griješnik lijepog ahlaka osoba koju u životu vodi razum, nije teret društvu pa ga ljudi vole, a pobožnjak koji nema kod sebe plemenitih osobina i lijepog ahlaka, teret je ljudima pa ga preziru.”

“Kao što slamka pliva na površini vode, dok se dragi kamen spušta na dno, tako se budala razmeće svojim vrijednostima, dok ih mudar čovjek čuva u sebi.”

“Glupak mi se obraća sramnim riječima, ali ja mrzim da mu odgovaram istom mjerom. Što se on više pokazuje neznalicom, moje strpljenje postaje veće. Baš poput tamjana; što se više pali, on više ispušta svoj miris” (Imam aš-Šafi, rahimahullah)

“Omer Ibn Hattab r.a je rekao: Nemoj donositi odluke o čovjekovom ponašanju sve dok ga ne iskusiš u ljutnji.”

Novo na sajtu

Prva razilaženja i novotarije u islamu

Prve novotarije i razilaženja u Islamu desile su se nakon ubistva Osmana, radijellahu anhu. Kada su se Alija i Muavija dogovorili oko primirja te...
islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?