Reply To: Odg: Pokolj u Coloradu i definicija terorizma

#10543
AvatarAnonimno
Neaktivan

Manijak ima 24 godine i bio je naoružan do zuba

Ubojica je identificiran kao 24-godišnji James Holmes. Manijak je priveden nedugo nakon što se napad dogodio. Policija ga je pronašla dok je išao prema svom automobilu, koji je bio parkiran iza kino dvorane. 24-godišnjak se nije opirao uhićenju.

Kod privedenog Holmesa pronađen je čitav arsenal vatrenog oružja: shotgun, dva ručna pištolja i puška. Zasad nema dokaza da je imao suučesnika u zločinu. FBI je tek kratko izvijestio kako slučaj nema veze s terorizmom.

Ubojica je nakon privođenja policiji kazao kako je postavio eksplozivne naprave pa je policija u potrazi za bombama krenula u pretresanje kina, trgovačkog centra, parkirališta i njegova stana, koji se nalazi oko osam kilometara od kina u kojem je počinjen pokolj.

U Holmesovom stanu doista su pronađene eksplozivne naprave, i to vfrlo sofisticirane. U oko im je upao i poster Willa Ferrella iz filma “Anchorman” koji je bio na zidu, kao i činjenica da je Holmes ostavio jednu pjesmu da svira na “repeat”.

Majka ubojice: Ulovili su pravog krivca!

Američkoj televizijskoj postaji ABC javila se Holmesova majka, koja živi u Kaliforniji. “Uhvatili su pravog krivca”, kratko je kazala majka mladog ubojice, te dodala da mora hitno sjesti na avion za Colorado i javiti se tamošnjoj policiji.

Susjed mladog ubojice za LA Times je kazao da ga se sjeća kao mirnog, povučenog i pristojnog mladića, koji je bio vrlo angažiran u Prezbiterijanskoj crkvi. Tom Mai bio je Holmesov susjed dok je mladić još živio u San Diegu. “Činio se sasvim normalnim. Ne znam što ga je moglo potaknuti na ovako nešto. Vrlo sam tužan”, kaže Mai.

Među žrtvama i tromjesečna beba!

Svjedoci kažu kako je muškarac odjeven u pancirku i s gas maskom na licu, sličnom onoj kakvu nosi Bane, glavni negativac u filmu, upao u kino dvoranu broj 9, otvorio paljbu i aktivirao nekakvu napravu, vjerojatno bombu sa suzavcem, te tako zadimio dvoranu i otežao žrtvama bijeg.

Budući da je mnogo onih koji su u bolnice prevezeni u kritičnom stanju, strahuje se da bi broj mrtvih mogao dodatno porasti. Potvrđeno je da među žrtvama ima i najmanje šestero djece. Među ranjenima je i beba u dobi od tri mjeseca! Sve žrtve su mlađi ljudi; najstarija žrtva pucnjave ima 31 godinu.

Iako je do pucnjave došlo u jednoj kino dvorani, dio metaka probio je zid i ranio i gledatelje u susjednoj dvorani.

Kad je pucnjava započela mnogi od prisutnih mislili su da je riječ o filmskim zvučnim efektima. Tek kad su meci poletjeli kraj njih shvatili su što se događa.

index.hr

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,601LikesLikes