Reply To: Odg: Pomagač tirana protiv muslimana…da Allah sačuva!

#6025
Anonimno
Neaktivan

Ovdje treba napomenuti jednu bolnu činjenicu: Poziv na džihadu Siriji ne ugrožava američke interese, pa se učenjaci manje više ne ustručavaju dati fetve.
Međutim, u Iraku je bilo bar dva puta veće krvoproliće nego sada u Siriji, ali i pored toga, poziv na džihad u Iraku nije došao od strane većine učenjaka. Zapravo mnogi su pozvali u nacionalistički “džihad” protiv mudžahida.
Razlog je jednostavan: džihad u Iraku se vodio protiv Amerike, a Amerika je gospodar režima u okviru kojih djeluju mnogi učenjaci.

Nažalost akhi ovdje si u pravu…dobar dio zvanične uleme (ne svi) po pitanju ovih gorućih stvari Ummeta stoji na stavu vladara, presjednika ili kraljeva zemalja iz kojih dolaze pogotovo je to primjetno kod uleme Saudije (kada čitam neke izjave o kralju u Saudiji čovjek pomisli da se tu radi o nekom ko je bolji od pravednog halife Omera ibn Abdulaziza r.a. ili nekog njemu sličnog)
La havle ve la kuvete illa billah!!!

Što se tiče akide, fikha, ahlaka , hadisa, tefsira i ostalih islamskih nauka tu su elhamdulillah povjerljivi i pouzdani, mislim općenito ali kada su “škakljive” teme u pitanju onda dobar dio njih iz ovih ili onih razloga, opravdano ili neopravdano izlaze u javnost sa stavovima od kojih u najmanju ruku čovjeku postaje muka u stomaku!
Alimi koji se usude reći istinu u lice silniku dobiju za nagradu zabranu držanja dersova ili zatvor i to jedan od razloga zašto je islamski Ummet slab i ranjiv….svi režimi u muslimanskom svijetu odgajaju ljude (buduće alime) koji će sutra postojano stajati uz njih kada im to zatreba da im se legalizuju neki njihovi postupci, stavovi ili reforme.

Po tom menhedžu musliman bi trebao mirno gledati kako se krše Allahovi propisi, ohalaljuje haram i oharamljuje hala, čini nepravda braći muslimanima i sestrama muslimankama, sarađuje sa svim mogućim neprijateljima vjere poput cionista, američkih križara, ruskih mulhida i sljedbenika različitih vidova širka i zablude protiv braće muslimana direktno saradnjom koja dovode do hapšenja, mučenja i ubistva Allahovih robova, slabljenja životnog standarda muslimanskih masa dok se zalimi “guše” u luksuzu i bogatsvu….

Ako kažeš bilo šta protiv toga automatski postaješ onaj koji se bori protiv “legitimnih” muslimanskih vladara, pozivač u zabludu i fitne jednom riječju HARIDŽIJA!!!! Po tome je fitna govoriti protiv nepravde, tiranije i kristalno jasnog kršenja fundamentalnih postavki islama gdje onaj koji te norme krši sebe postavlja na mjestu Stvoritelja Nebesa i Zemlje azze ve džell, nerazvijenosti islamskog svijeta u svakom pogledu i velikog stepena nepismenosti među muslimankim narodima dok sinovi i kćerke tirana pohađaju najelitnije univerzitete širom svijeta…sve je to fitna znači moraš klimati glavom na sve to i govoriti hajr inšaAllah i saburiti ..TAMAM!!

Poznajem određenu braću iz arapskog svijeta dobri muslimani hvala Allahu ali su im ti režima utjerali toliki strah u kosti, da se boje uopće pričati o njima bez obzira što žive u Evropi gdje ruku na srce običan čovjek uživa više prava i sloboda nego u bilo kojoj muslimanskog zemlji….

Moj stav prema ulemi je da uzimam od njih znanje iz oblasti šerijatskih nauka a što se tiče političkih prilika u muslimanskom svijetu to uzimam samo od onih koji imaju hrabrosti reći riječi istine u lice silniku
Što se tiče menhedža onih koji ulemu i daije ismijavaju, nazivaju raznim ružnim imenima poput fasici, novotari ili ne dao Allah kafiri ja sa tim menhedžom nemam absolutno ništa i smatram takvo ponašanje zabludom i pravom novotarijom koja ne samo da šteti nosiocu takvog stava nego i okruženju u kojem takav pojedinac živi.

P.S.Ako neko misli drugačije neka se dobro pripremi za polaganje računa pred Allahom azze ve džell kada ga na Sudnjem danu bude pitao zbog čega si protiv ovoga govorio to ;i neka razmisli o svim svojim nafilama: dobrovoljnom namazu, postu, sadaki i sličnom..hoće li ih svojim jezikom “pokloniti” nekome drugome zato što je vrijeđao ovoga, potvorio i opsovao onoga i sl.