Reply To: Odg: Pomagač tirana protiv muslimana…da Allah sačuva!

#6026
Anonimno
Neaktivan

Esselamu alejkum.

Evo brate Jaseer ja mislim malo drugačije. Ne nazivam ih tako kao ta zabludjela skupina, da Allah sačuva takvog stanja, ali ih nazivam “Sultanova ulema” i ne uzimam ništa od njih. Ti kažeš da se od njih akida može uzimati, a to je srž onoga gdje oni fulaju, veličaju one koji propisuju zakone oprečne šerijatu i one koji pomažu nevjernike protiv vjernika, izmišljaju neka razilaženja samo da ne bi otkrili jasan stav ehli-sunneta da na takve pada propis tekfira (znači na one koji rade ove dvije podvučene stvari) i tu nikad nije bilo nikakvih razilaženja ni različitih stavova, jer je onaj koji propisuje zakon oprečan Allahovom zakonu – kjafir.

Brat sa nickom Andol je odlične primjere naveo, Allah mu dao svako dobro. Baš kao što je jedan šejh rekao za Sadama: “Dok je bio na čelu partije, dok je propisivao zakone oprečne šerijatu, dok je ubijao muslimane – bio je “Salahudin”, “Vođa pravovjernih”, “Čuvar kapije”, ali kad se usudio prekršiti zakon UN-a tada su mu krv i imetak postali halal i tada je na njega pao tekfir.” I uistinu je čovjek dobro rekao.
Pa se ja pitam – koga obožavaju oni kojima je zakon UN-a preči od Allahovog zakona?

Znam ja brate mili da je dole situacija iznimno teška – puno je lakše reći istinu u lice silnika u kjafirskim sekularističkim zemljama nego u tzv. muslimanskim zemljama, ali ta ulema je ta koji drži pozamašan broj muslimana na strani tih taguta ili ih zataškava pod izlikama sabura i sličnog.
Znam ja da ja imam dosta svojih grešaka i da ja sjedim u svojoj fotelji u toplom domu dok se tim ljudima radi o glavama dole, ali brate moj zna se šta je ovaj Din, zna se šta je put Allahovih poslanika, zna se ko su nasljednici Allahovog poslanika SAWS, zna se da je najveći džihad reći istinu u lice zulumčara, zna se da je šehadet najbolja trgovina na dunjaluku; pa šta će za Sudnji Dan spremiti ova “sultanska ulema” i kako će se opravdati što su odveli samo Allah SWT zna koliko muslimana u zabludu?

Samo sam htio reći da imam malo drugačije mišljenje od tvoga. Ne slušam “sultansku ulemu”, apsolutno me ne zanima, neću od njih ništa da uzimam jer ima hvala Allahu dovoljno onih koji ne mjenjaju ahiret za dunjaluk i ne prodaju Islam za nešto što ne vrijedi i od njih hvala Allahu mogu da naučim o svemu. Kakva je to ulema kad ja moram da biram šta mogu da uzmem od njih a šta ne? Reći ću ti ja – nikakva.

Allah te nagradio, halali ako se šta ima halaliti.

izmjena: i baš što kaže brat Andol – lako je tekfiriti one koje je UN “protekfirio” i lako je pričati protiv onih protiv kojih UN priča..