Reply To: Odg: potreban odgovor – hitno?

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu potreban odgovor – hitno? Reply To: Odg: potreban odgovor – hitno?

#13621
AvatarAnonimno
Neaktivan

muwehhid post=8493 wrote: Situacija se počela zatezati.
Kako saznajem, njen brat (zulumćar) je u međuvremenu ovoj sestri svukao hidžab na silu i neda joj više da ga nosi…
Evo pogledajte braćo i sestre čime su sve iskušani Allahovi robovi.
Zato, zahvaljujem Allahu na svakom stanju.
Molite Allaha da pomogne ovu sestru koja ima 22 godine, i da joj podari izlaz iz ove situacije. Amin!
Našla je velijja, el hamdu lillah, ali još uvijek nije borba gotova.
Ima mlađeg brata, kojeg je mati ostavila nekada davno, mali ima sada 7 godina i ide u školu, pa se ona o njemu brine.
Problem je sada, ako se uda ko će se brinuti o malom bratu…
Ovo sam vam malo istakao samo da vidite šta prolaze iskušane sestre danas, a Allaha molim da joj podari izlaz što prije! Ami
Stoga, i vaša iskrena dova bi dobro došla.
Allah vas nagradio na suosjećanju!

Elif Lām Mīm.
Misle li ljudi da će biti ostavljeni na miru ako kažu: “Mi vjerujemo!” i da u iskušenje neće biti dovedeni?
A Mi smo u iskušenje dovodili i one prije njih, da bi Allah sigurno ukazao na one koji govore istinu i na one koji lažu.
S.Ankebut,1-3

“Kada Allah swt zavoli nekog svog roba, rekne melecima: “Povecajte mu iskusenje”, a meleci zacudjeno reknu: “O Gospodaru, pa taj covjek je jedan od tvojih dobrih robova.” “Znam” – odgovori Allah dz.s. ” ali… … pozelim da ga cujem kada Mi se skruseno obraca u dovi”. (hadis)
Katade b. Nu'man r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao: „Kada Allah dž.š., zavoli nekog čovjeka – zaštiti ga od dunjaluka, isto kaokada neko od vas bolesniku ne daje vode!“ (Sunen Tirmizi)

Allah dž.š., kada zavoli Svog roba, čuva ga od fitni i iskušenja dunjalučkih bilo da su u pitanju rasipanja ili oholost ili odavanje porocima ili raskalašenost itd., i to na isti način kao što i mi uskratimo bolesniku da konzumira neke stvari jer mu škode a ponekada ćemo bolesniku zabraniti i vodu da pije jer će biti štetna po njegovo zdravlje. Allah dž.š., nam ponekada uskrati nešto radi našeg dobra, i u tome čovjek treba da potražuje znake Allahove dž.š., ljubavi prema Njemu!

Enes r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao: „Veličina nagrade je uvjek u skladu sa veličinom muke i iskušenja; kada Allah dž.š., zavolinekoga On ga odmah stavi na probu i iskušenje – pa ko bude zadovoljan biće se s njime zadovoljno, a ko se bude srdio zaslužiće srdžbu!“ “Zaista, kada Allah zavoli jednog Svog roba, pozove Džibrila i rekne mu: ‘O Džibrile, Ja volim toga i toga pa ga i ti voli.’ Džibril gazavoli, a zatim pozove stanovnike nebesa i kaže: ‘Zaista Allah voli toga i toga, pa ga i vi volite.’ Zavole ga stanovnici nebesa, pa se ova riječ o njemu proširi na Zemlji. Zaista, kada Allah zamrzi jednog Svog roba, pozove Džibrila i rekne mu: ‘O Džibrile, ja mrzim toga i toga, pa ga i ti mrzi.’ Džibril ga zamrzi, a onda se pozovu stanovnici neba: ‘Zaista Allah mrzi toga i toga, pa ga i vi mrzite.’ Oni ga zamrze, a zatim se mržnja prema njemu proširi na Zemlji.” Muslim ga rivajeti od Suhejla, a Ahmed i Buharija od Ibn-Džurejdža, on od Musa ibn Utbeta, od Ebu-Hurejrea, a on od Poslanika, s.a.v.s.
Ja bi preporucio toj sestri nek Saburi jos malo sa Duaa I Namaz
Zbog Maloga brata,dok Allah c.c.otvori vrata od ova iskusenja.

Najnoviji članci

Ima dane za napostiti od prošloga Ramazana ali se ne može...

0
Pitanje: Moja supruga ima napostiti nekoliko dana od prošle godine, međutim zaboravila je tačan broj dana koje mora napostiti. Šta da radi? Odgovor: Slava pripada...

Pratite nas na Facebooku

5,595LikesLikes