Reply To: Odg: Potreban tekst, hitno!

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Potreban tekst, hitno! Reply To: Odg: Potreban tekst, hitno!

#10747
AvatarAnonimno
Neaktivan

Nadam se da je ovaj tekst obuhvatiio sto se trazilo. Ako i nije, na hajr, mozda vam posluzi u sastavljanju drugog.

Kaže Uzvišeni Allah u Kur'anu: „I što dalje od bluda, jer to je razvrat, kako je to ružan put!“ (Sura al-Isra, ajet 32)

O kćeri i sinovi ovog ummeta, vii koji vjerujete u Allaha i Njegova Poslanika salAllahu alejhi we selem, vi koji vjerujete u proživljenje nakon srmti, u Sudnji dan. Vi koji strahujete od polaganja računa pred Allahom. Vi koji strahujete od Njegove kazne Džehenemskom vatrom..

Ne približuj se! I ne približuj se djelu koje čast prlja, djelu koje obraz kalja, djelu koje zdrava učini bolesnim, poštovana prezrenim, voljenoga omraženim.

Ne nudi se! I ne nudi se onima prljavih strasti, željnim krvi djevojačke, željnim nevinosti mladalačke, ne zadovoljavaj njihove prohtjeve njima ugađajući, a Allaha srdeći. Allah prijeti onima koji bludniče pa obećava u suri al Furqan, 68. I 69. ajetu: „….a ko to radi, iskusiće kaznu.. patnja će mu na onom svijetu udvostručena biti i vječno će u njoj ponižen ostati“

Pokaj se i prestani! Pokaj se i prestani dok nije kasno, jer kaže Poslanik salAllahu alejhi we selem, a bilježe Buharija i Muslim: „Bludnik u trenutku dok čini blud nije vjernik….“

Zar želite da vam melek smrti dođe dok ste u takvom stanju, zaista je smrt gost koji se nenajavljuje, pa pripremite svoj dom pokajanjem, čednošću i bogobojaznošću i nepozvanog gosta dočekajte spremni

Jer rekao je Uzvišeni Allah ohrabrujući Svoje robove: „..ali onima koji se pokaju i uzvjeruju i dobra djela čine, Allah će njihova rđava djela u dobra promijeniti, a Allah prašta i samilostan je.” (sura al-Furqan 70 i “onaj ko se bude pokajao i dobra djela činio, on se, uistinu, Allahu iskreno vratio” (sura al-Furqan, ajet 71)

Budite drugačije! O muslimanke, budite drugačije ne povodeći se za trendovima koji vam se nameću ne imajući ni malo respekta prema vašoj vjeri i vasem Gospodaru. Ne naklanjate se ropstvu modnog kulta kao što su to učinile mase. Nare]uje vam va[ Gospodar:

“I ne naklanjajte se onima koji postupaju nepravedno, pa da vas vatra dohvati” (Hud: 113).

Samo se Allahu dodvoravajte i samo Njegovo zadovoljstvo sa vama tražite jer On vaš trud sigurno neće ostaviti neprimjećenim, nenagrađenim na oba svijeta. Naređuje vam Allah:

“U kućama svojim boravite i ljepotu svoju, kao u davno pagansko doba, ne pokazujte,..” (sura al-Azhab, 33. ajet)

U pagansko doba žene su bile pokrivene, ali ne u potpunosti. Vidjelo se od njihova vrata I ušiju. Zato vi, koje ste razumom obdarene, ne vređajte svoju inteligenciju kupujući priče o civilizacijskom društvu koje pojavom i djelima podsjeća na primitivne zajednice kamenog doba. Zaštitite svoja tijela i duše od onih koji žele da gospodare sa oboje izlažući vas Allahovoj srdžbi udaljavajući vas od Njegove milosti. Kaže Poslanik salAllahu alejhi we selem:

“Dvije vrste ljudi bice stanovnici Džehennema i ja ih poslije ovozemaljskog života, necu više vidjeti: silnici, u čijim su rukama bičevi debljine kravljih repova, kojima tuku svijet, i žene koje nose prozirnu odjeću kao da su gole, koje okreću lice od Allahovih zapovijedi i sklone su zlim djelima, a glave su im kao grbe u deva. Takve žene neće ući u Džennet, niti će osjetiti njegov miris! A miris njegov se širi na sve strane veoma daleko.” (Bilježi Ahmed)

Islam vas je uzdigao, ne ponižavajte se! Islam vas je uzdigao obavezujući vas ulogom kakvom nikog drugog nije u toj mjeri. Ulogom odgajateljica naroda, budućih generacija. Neprijatelji islama vam želi oteti taj položaj i sebi vas pod noge baciti, društvu vas neznatnom prikazati, udaljavajući vas od svete misije kojom vas je Allah obavezao i tovareći na vas odgovornosti kojima Allah nije, samo da bi upropastili i vas i ono što ste vi trebale da učinite plemenitim. Jedan od židovskih protokola kaže:

“Kada vam muslimanka pruži ruku, vi njoj pružite obje, jer je to plijen. Nećete doći do Kudsa da srušite Mesdžidul – Aksa, i da napravite Hejkel – dok ne skinete hidžab sa žene muslimanke. I nećete stići do Kjabe, dok ne odvojite Qur’an od muslimanskih srca. Kada skinete hidžab sa muslimanke i njime pokrijete Qur’an, postići ćete svoj cilj.”

Da prijateljice, sestre, majke, supuruge, neprijatelj islama je spoznao vrijednost vašu i shodno tome vam životne norme diriguje, sve dok u propast ne baci i vas i vaše najmilije. A Allah vas Sebi zove, na Sebe vas podsječa i radosne vijesti vam obećava na oba svijeta. Pa odazovite se pozivu iznad sedam nebesa, pokorite se Njegovim naredbama i izvadite svoj Ummet iz ovog očaja. Kaže Allah, Gospodar nebesa i Zemlje:
“A ti obraduj prave vjernike!” (sura al-Baqara, ajet 223)

Najnoviji članci

Zadnje riječi Omara Muhtara

0
Omar Muhtar je predvodio džihad protiv italijanskih kolonizatora od 1920-1930. godine. Imao je 70 godina kada je teško ranjen i zarobljen od strane kolonizatora. Dijalog...
Odgoj djece

Kako odgojiti pokornu djecu?

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes