Reply To: Odg: Praktični vodič za zaštitu identiteta na internetu

#7937
AvatarAnonimno
Gost

Akhi, mozes li mi ovo malo pojasniti, kad skinem ovaj ˝KeyScrambler˝, nudi mi instalaciju samo za IE, Firefox i Flock, pa ima li to neke veze ako svejedno instaliram, a koristim Chrome?

U pravu si, QFX Keyscrambler u svojoj besplatnoj varijanti ne podržava Chrome. To znači da isti neće raditi na Chromeu. Savjetujem ti da koristiš Firefox.

I takodje, TOR, koristio sam ga prije i jako je dobar, medjutim sad imam problem da ga ponovo downloadujem, kad odem na link da ga skinem, pojavi mi se sljedece:

Probao sam i preko IE, medjutim tu mi nece ni da ucita stranicu. Pa kako da ugasim ili sta vec ovaj ˝https˝, da bi mogao skinuti?!

Prema onome što se da vidjeti, ti si jednom već odbio ponuđeni SSL sertifikat od Torproject.org. Zato sljedeći put Chrome prijavljuje da ne možeš ići na taj sajt. Tor project sajt je dostupan samo preko https-a, pa moraš prihvatiti sertifikat prije nego udjes na sajt. Više o https-u pročitaj na: http://sr.wikipedia.org/sr-el/HTTPS

Kako bi rješio ovaj problem, koristi Firefox. Takođe, trebalo bi da brisanje keša u tvom browseru (Chrome) rješiti problem.

DzezakAllahu hajren

Amin we ijjake!

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes