Reply To: Odg: "Prave" godine Aiše r.a, u vrijeme kad se udala za Poslanika a.s.

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti "Prave" godine Aiše r.a, u vrijeme kad se udala za Poslanika a.s. Reply To: Odg: "Prave" godine Aiše r.a, u vrijeme kad se udala za Poslanika a.s.

#7912
AvatarAnonimno
Neaktivan

Tuti post=2165 wrote: Na osnovu ovih priloženih dokaza, da se zaključiti da je hz. Aiša r.a prilikom stupanja u brak sa Poslanikom a.s imala 19, a ne 9 godina. Sve ovo nas navodi na zaključak da je prenosilac rivajeta, iz nehata ili zaborava, izgubio iz vida 10 godina razlike u godinama hz. Aiše r.a. Kao jedan od dokaza o stvarnim godinama hz. Aiše r.a kada je stupila u brak sa Poslanikom a.s, nalazimo i u knjizi “El-Marif” od Ibn Kutejbe, gdje se navodi da je hz. Aiša r.a preselila kada je imala 77 godina, tj. u 58. godini po Hidžri. To znači matematički 77-58=19. Vidimo da je hz. Aiša pred Hidžru imala 19.god. I ako je Poslanik a.s stupio u brak sa hz. Aišom r.a tada, zajednički život su tek počeli druge godine po Hidžri, tj. kada je hz. Aiša r.a. imala 21 godinu.

Ghuraba, ne radi se o tome da Aisa ne zna kad se udala vec o tvrdnji da je pogresno zabiljezeno , iz nehata ili zaborava, …

Neznam zasto su ljudi iskljucivi kad je u pitanju Buharija ili Muslim … a Allah najbolje zna

A šta ćemo sa hadisom da je Aiša radijaAllahu anha dok je bila kod Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem, imala konja kao igračku sa kojim se igrala? Nije valjda da je Aiša imala igračke u 19. godini života.
Tragajući za “logičnim i prihvatljivijim rješenjem” neki su doveli sebe u nelogičnost i ponizili Aišu, radijAllahu anhu.

Najnoviji članci

Vjerničko oružje u borbi protiv šejtana

0
Prvo: Oprez Šejtan je vješti prljavi neprijatelj koji se trudi da zavede Ademovo potomstvo. Onoliko koliko budemo poznavali ovog neprijatelja, njegove ciljeve, sredstva i puteve...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes