Reply To: Odg: "Prave" godine Aiše r.a, u vrijeme kad se udala za Poslanika a.s.

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti "Prave" godine Aiše r.a, u vrijeme kad se udala za Poslanika a.s. Reply To: Odg: "Prave" godine Aiše r.a, u vrijeme kad se udala za Poslanika a.s.

#7906
AvatarAnonimno
Neaktivan

Nije tačno da je Aiša r.a. imala 19 godina kada se udala za Poslanika sallallahu alejhi we sellem, tačno je to da je Aiša r.a. imala 6 godina kad se udala za Poslanika sallallahu alejhi we sellem, a Poslanik sallallahu alejhi we sellem joj je prišao kad je imala 9 godina!
Znači, kad se udala za Poslanika sallallahu alejhi we sellem bila je maloljetna, a intimni odnos su imali tek kad je postala punoljetna!
Ako misliš da u hadisu koji bilježe Buharija i Muslim može postojati mahana, onda ja ne znam kako smiješ uzeti bilo koji hadis iz bilo koje zbirke sa sigurnošću da je vjerodostojan!?

Pitanje za Administraciju: Zašto ste uklonili moj komentar na ovu temu, znam da ne morate da se izjašnjavate o tome, ali baš me zanima, jer mislim da nisam prekršio ni jedno pravilo foruma (ili jesam !?) ?

Najnoviji članci

Vjerničko oružje u borbi protiv šejtana

0
Prvo: Oprez Šejtan je vješti prljavi neprijatelj koji se trudi da zavede Ademovo potomstvo. Onoliko koliko budemo poznavali ovog neprijatelja, njegove ciljeve, sredstva i puteve...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes