Reply To: Odg: "Prave" godine Aiše r.a, u vrijeme kad se udala za Poslanika a.s.

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti "Prave" godine Aiše r.a, u vrijeme kad se udala za Poslanika a.s. Reply To: Odg: "Prave" godine Aiše r.a, u vrijeme kad se udala za Poslanika a.s.

#7933
AvatarAbdullah Hodžić
Participant

Ono što je zanimljivo jeste to da nijedan ashab Muhammeda sallallahu alejhi we sellem nije prigovorio ženidbi Poslanika sallallahu alejhi we sellem, čak ni mušrici, koji su tražili da na svaki način napadnu Poslanika i odvrate ljude od njega to nisu iskoristili protiv njega, pa ni kršćani i jevreji tog vremena na to nisu obraćali pažnju, pitaš li se zašto?

Moram da se poslužim pretpostavkom, iako ne volim pretpostavke. Zar nije moguće da tada niko nije prigovorio tom braku iz razloga što je Aiša r.a. bila od 19 godina, na što, složićeš se ne bi imalo potrebe. Drugo, zar nebi takva praksa ostala do danas, jer i u današnje vrijeme jedna značajna skupina vjernika slijedi Sunet Allahovog Poslanika s.a.w.s. Zašto bi taj Sunet ostavili?
Nije mi namjera da zaniječem niti jedan Hadis, ali iako to prihvatamo svi, u podsvijesti je teško prihvatiti da je tako nešto moguće. Upravo je prednost Islama u odnosu na sve ostale, što Islam ima na sve odgovor i nema ništa što bi se kosilo sa logikom i zdravim razumom.

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes