Reply To: Odg: "Prave" godine Aiše r.a, u vrijeme kad se udala za Poslanika a.s.

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti "Prave" godine Aiše r.a, u vrijeme kad se udala za Poslanika a.s. Reply To: Odg: "Prave" godine Aiše r.a, u vrijeme kad se udala za Poslanika a.s.

#7924
AvatarAbdullah Hodžić
Participant

Selam alejkum ve rahmetullahi ve berakatuhu

Od dana kada sam naišao na podatak, da je Rasulullah oženio Aišu r.a. od 6 godina i imao odnos sa njom od 9 godina, nijednog trenutka nijesam mogao ovo da prihvatim kao istinu. Kao čovjek sa najvećim moralnim vrijednostima od svih ljudi koji su ikada Zemljom hodali, ne mogu da zamislim da je ova tvrdnja istinita. Sve jedno u kojem vremenu čovjek živio, djevojčica od 9 godina je dijete, u fiziološkom i u emotivnom pogledu. Jednostavno mi razum ne prihvata takvu tvrdnju i više mi liči kao kleveta i pokušaj diskreditacije moralnih vrijednosti Allahovog Poslanika s.a.w. Svako od nas, ko je roditelj i ko ima kćeri, zna odlično da svoje dijete ne bi dao nikome u toj dobi.
U rijetkim prilikama dijaloga sa hrišćanima o vjerskim pitanjima, uvijek bi se hvatali za to kao argument, želeći da kroz taj detalj, po mojem ubjeđenju netačan, prikažu cijeli Islam u negativnom svjetlu.
Molim Allaha da osvijetli istinu u vezi ovog detalja jednom za svagda.

Najnoviji članci

Ko su alevije (nusajrije) – sekta koja je vlada Sirijom?

2
Nusajrije, tj. alevije (kojima pripada sirijski predsjednik Bašar el-Asad i njegov režim) su batinijsko-šiitska sekta koju je osnovao Muhammed ibn Nusajr El-Basri (umro 270....

Pratite nas na Facebooku

5,581LikesLikes