Reply To: Odg: Primati pomoć od nevjernika?

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Primati pomoć od nevjernika? Reply To: Odg: Primati pomoć od nevjernika?

#11503
Avatar
Anonimno

Selam alejkum,

Brate Talib tebi hvala na iscrpnom odgovoru, ali ja nisam mislila konkretno na pomoć u oružju i finansijama. Siriju sam spomenula jer svakodnevno vidimo šta se tamo dešava, jer je to trenutno najveće žarište sukoba. Ono na šta sam mislila više je humanitarna pomoć u vidu ljekova, hrane, doktora, pomoć izbjeglicama, a uglavnom su to žene i djeca itd. Mene je interesovalo kakav je stav u islamu po tom pitanju, jer koliko god sam tražila nisam naišla na konkretan odgovor za ili protiv, pa se zato obraćam vama braćo i sestre ako neko od vas zna da me uputi. Znam da je djelo koje izvodi iz vjere podržavanje i pomaganje mnogobožaca i nevjernika protiv muslimana. Dokaz za to su riječi Uzvišenog Allaha “A njihov (od nevjernika) je i onaj koji ih za prijatelje prihvati. Allah, uistinu, neće ukazati na pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine.” (sura el-Maida 51.), medjutim mene zanima stav o traženju ili prihvatanju pomoći za muslimane protiv kojih se drugi bore.

Da nas Allah uputi na pravi put

Novo na sajtu

Prva razilaženja i novotarije u islamu

Prve novotarije i razilaženja u Islamu desile su se nakon ubistva Osmana, radijellahu anhu. Kada su se Alija i Muavija dogovorili oko primirja te...
islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?