Reply To: Odg: Prisilno slijetanje putničkog aviona zbog namaza

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Prisilno slijetanje putničkog aviona zbog namaza Reply To: Odg: Prisilno slijetanje putničkog aviona zbog namaza

#13993
AvatarAnonimno
Neaktivan

Muamer2 post=8901 wrote: Es-selamu ‘alejkum !

A pogledaj sta su sve oni pisali u njihovom probosnjackom-nacionalnom glasilu o ovoj stranici i mudzahidima uopste, samo zato sto ih opominjemo sa dokazima. Kazem nacionalnom jer vecina njihovih clanaka su tekstovi koji pozivaju u ono njihovo “bitno je biti bosnjo”, “prioritet je biti bosnjo”, “bosnjaci se na popisu moraju izjasniti samo kao bosnjaci” iako je nas Gospodar jasno odredio kako se trebamo identifikovati (i u politickom i u socijalnom i u nacionalnom smislu) samo kao MUSLIMANI iz BiH, iz Sandzaka, sa Kosova, iz Turske, Arabije itd itd.
Vade se na tome da Allahovi robovi koji se identifikuju svuda pa i na popisu samo kao MUSLIMANI, da oni mijesaju naciju i vjeru (sto je sekularisticka teza) a Allahovi robovi ne prihvataju sekularizam i kafirsku nacionalnu promjenu iz MUSLIMAN u BiH u “bosnjak” vec naprotiv teze da Allahov zakon bude jedini zakon koga trijebamo slijediti. ……

Brate Halide, smatram sa dokazom da, iako su (saff) možda u naslovu sa “Bitno je biti Bošnjak” nekome na prvi pogled dostavili pogrešnu poruku, ali kada kažu da se Bošnjak izjasni kao Bošnjak, a u rubrici vjeroispovijesti kao musliman, kršćanin ili jevrej, na popisu slijedeće godine, onda nebi smijeli na osnovu njihovih drugih grešaka biti nepravedni i tražiti kod oponenta na prvi pogled dvosmislene sintagme da bi ih kasnije svjesno ili ne, protiv njih upotrijebili u raspravi, kao što oni obično rade.

Kaže Uzvišeni u 49. poglavlju Kur'ana a.š. :

[attachment=258]49_13.png[/attachment]

“O ljudi, Mi smo vas od muškarca i žene stvorili i plemenima i narodima vas učinili da biste se upoznali. Najugledniji od vas kod Allaha je onaj koji Ga se najviše boji; Allah, uistinu sve zna i nije Mu skriveno ništa.” /13/

“O ljudi, Mi smo vas od muškarca i žene stvorili i plemenima i narodima vas učinili da biste se upoznali…”, tj. kako bi se postiglo međusobno upoznavanje unutar i van plemenske zajednice. Prenosi Ebu-Isa et-Tirmizi od Ebu-Hurejrea,r.a., a on od Poslanika, sallalahu ‘alehji ve sellem, koji je rekao: “Upoznajte svoje porijeklo, time ćete učvrstiti rodbinske veze, jer, zaista rodbinske veze donose ljubav u porodici, bogatstvo u imetku i produžuju život.” Zatim kaže da je ovaj hadis “garib” i ne zna se za neku sličnu verziju. (Tefsir od Ibn Kesira)

Razumijem bojazan da neki nesretnik može upasti u pagansko pretjerivanje sa svojom nacijom, ali to neće učiniti samim tim što se neko izjasni da je Bošnjak po porijeklu ili Srbin po porijeklo, tā naša je obaveza da upoznamo svoje porijeklo ako ćemo dosljedno slijediti sunnet.
Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, za sebe je rekao: ”Ja sam najčistokrvniji Arap, ja sam Kurejšija, i povjeren sam plemenu Benu Sa'd ibn Bekr na dojenje”. Ibn Hišam (1/168)

Razumijem i da mnogi građani ove države su u smunji sa svojim porijeklom i da su dezorijentisani što iz ličnog neznanja, tako isto zbog kompleksa koji se udomaćio u umovima mnogih, zbog propagande onih koji su od prvog dana kada su Osmanlije kročili na ove prostore sijali mržnju prema nama, a naročito onda kada su došli na vlast nakon 500 godina. Njihovo nastojanje da omaložavau Islam i Muslimane u Bosni na razne načine pa i tako što će nam stvoriti sliku da zapravo nemamo porijekla je više nego jasno, iako je poznato da su Bošnjaci kao narod postojali mnogo prije nego što su Osmanlije došli na Balkan za šta postoje mnogobrojni dokazi.

Prvo pitanje za tebe jel bosnjastvo poziva na slijedjenje Kurana i sunneta ili demonkratije?

Drugo pitanje jel se bosnjastvo poziva i ponosi islamskim porijeklom ili porijeklom od bosnjana bogumila, ako kazes da se ponosi islamskim onda zasto se bosnje ne nazivaju Muslimani bosnjaci nego samo bosnjaci i zasto nemaju nijednu stranku zasnovanu na Kuranu i sunnetu?

Trece pitanje jel se treba Ummet ujediniti na Kuranu i sunnetu ili na nacionalno-dzahiljetsko-paganskoj osnovi?

Koliko znam brate Muamer rijec “bosnjak” vuce porijeklo iz doba bogumilstva tj od starih bosnjana (koji vode porijeklo od Ilira) koji su bili bogumili (musrici), samim tim ponosenje sa takvim identitetom (pri tome gurajuci identitet MUSLIMAN u zaborav) predstavlja zabludu a svaka zabluda vodi u dzehenem.

Slijeđenje džahilijetskih stranki i nacionalizam predstavljaju nevjerstvo i otpadnišvo od vjere islama. Jer islam odbija nacionalizam, plemensku i džahilijetsku pristrasnost. Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, kaže: “Nije od nas ko poziva u nacionalizam i nije od nas ko se bori iz nacionalizma i nije od nas ko se srdi (ljuti) zbog nacionalizma.” (Bilježi Tirmizi i drugi)

“Ono što vam Poslanik da (naredi’), uzmite (poslušajte), a ono što vam zabrani, ostavite. ” (El-Hašr: 7)

Jel poslanik s.a.w.s jasno zabranio poziv u nacionalizam, borbu (bilo fizicku bilo propagandnu) za nacionalizam i ljutnju zbog rijeci “bosnjo”, ako je poslanik s.a.w.s to zabranio ja se maksimalno trudim toga drzati nisam niti “bosnjo” niti “turcin” niti “albanac” niti “arap”… vec MUSLIMAN iz…. kao sto nas Gospodar kaze vjernicima:

“…A ako glave okrenete – pa, ja od vas nikakvu nagradu ne trazim, mene ce Allah nagraditi, meni je naredjeno da budem MUSLIMAN.” (Junus 73)

„A ti budi svjedok da smo mi MUSLIMANI“ (Ali Imran: 52)

„Ne pravite se većim od mene i dođite mi kao muslimani!“ (En-Neml: 31).

“A ko govori ljepse od onoga koji poziva Allaha, koji dobra djela cini i koji govori: “Ja sam, doista MUSLIMAN!” (Fussilet,33)

“Upoznajte svoje porijeklo, time ćete učvrstiti rodbinske veze, jer, zaista rodbinske veze donose ljubav u porodici, bogatstvo u imetku i produžuju život.” Zatim kaže da je ovaj hadis “garib” i ne zna se za neku sličnu verziju. (Tefsir od Ibn Kesira)
Dobro bi bilo da navedes izvor za ovaj hadis i misljenje ucenjaka. Jer su svi ucenjaci slozni na tome da je poziv u dzahiljetski nacionalizam kufr.

Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, još kaže: “Allah je od vas odstranio džahilijetsku pristrasnost i hvalisanje očevima (porijeklom). Čovjek je ili pobožni vjernik ili nesretni razvratnik. Ljudi su Ademovi potomci a Adem je stvoren od zemlje. Arap nema prednosti nad nearapom osim po bogobojaznosti.” (Bilježi Muslim)
Sta kazes na ove dokaze i ono njihovo “bitno je biti bosnjo”, “prioritet je biti bosnje”, “bosnjaci se moraju na popisu pisati kao bosnjaci” i jos gomila jasnih poziva u paganski nacionalizam.

A sa druge strane reci jel ima neku prednost “bosnjak” u odnosu na MUSLIMANA iz BiH. Musliman se ponosi svojom vjerom i identitetom koji mu je Gospodar Velicanstveni odredio u mnogim ajetima (svi poslanici su nosili taj identitet tj bili su MUSLIMANI i tako su se prije svega predstavljali) a pitaj “bosnjake” kako se predstavljaju. Nemoj mi samo reci da rijec bosnjak odredzuje geografsko mijesto jer i rijec MUSLIMAN iz BiH; MUSLIMAN iz Sandzaka…. odredzuju geografsko mijesto. A sto se tice porijekla pa zar nismo svi mi Ademovi a.s potomci.

Omer, radijallahu anhu, krenuo je do Šama. S njim na putovanju bio je Ebu Ubejde. Na putovanju su imali samo jednu devu na kojoj su se s vremena na vrijeme smjenjivali. Pred samim ulazom u Šam na Ebu Ubejdu je došao red da jaše, a na Omera, halifu muslimana, da vodi devu. Omer je sišao sa deve, skinuo obuću i prebacio je preko ramena, uzeo za povodac deve i poveo je naprijed. Ebu Ubejde mu reče: ”Vođo pravovjernih! Zar da ovako postupiš?! Šamljani, stanovnici Šama, iskupili su se da te dočekaju, a ti u ovakvom stanju?!“ Omer, radijallahu anhu, uzvrati mu: ”Uf, Ebu Ubejde! Da mi je to neko drugi rekao mimo tebe, ne bi mi bilo krivo! Mi smo bili narod poniženi, pa nas je Allah uzvisio islamom! I kada god budemo tražili ponos u nečemu drugom mimo islama, mimo onoga čime nas je Allah uzvisio, neka znamo da će nas Allah poniziti!“

Bosnjastvo se povodi po ugledu na krscanski nacionalizam sto je jasni kufr, pa tako za zakonodavstvo uzimaju nevjernicke evropske demonkratsko – paganske zakone.

Zar oni da traže da im se kao u pagansko doba sudi? A ko je od Allaha bolji sudija narodu koji čvrsto vjeruje? ” (El-Ma ‘ida: 49-50)

Jel Poslanik s.a.w.s ujedinio sva dotadasnja plemena (iz dzahilijeta) na Tewhidu tj Kuranu i sunnetu ili na arabizmu (bosnjastvu)?

Bosnjaci pozivaju ujedinjenje na bosnjastvu (sekularizmu tj odvajanje nacije od vjere, i samim tim izolovanje vjere Islama Neuzubillah), ako kazes da nije tako onda mi daj dokaz a dokaza neces naci jer su “bosnje” u njihove redove uvukli: bosnje ekstremne ateiste i bogumile (dokaz za to ti je stranica bosnjastvo.com koja je puna islamofobije i ekstremne mrznje prema Islamu, samo je otvori i sam ces se uvjeriti) uvukli su im se bosnje komunjare, bosnje demonkrate, bosnje kafiri, bosnje sufije, dervisi i razno razni tarikati i reci mi jel se treba Allahov rob – MUSLIMAN poistovjecivati sa takvima?

“A kada im se kaže: ‘Vjerujte u ono što Allah objavljuje !’ – oni odgovaraju: ‘Mi vjerujemo samo u ono što je nama objavljeno” – i neće da vjeruju u ono što se poslije objavljuje.” (El-Bekare, 91)

Zar ne govore bosnje (koje sebe smatraju muslimanima) kada im kazes slijedite Kuran i sunnet, mnogi od njih govore slijedicemo mi nas “bosnjacki tradicionalni Islam” (u kome 50 000 bosnji cini novotarije a mnogi i kufr na ajvatovici i jos stotinama tekija i turbeta sirom BiH)

“A kad im se rekne: ‘Slijedite Allahov objavu !’ – oni odgovaraju: ‘Nećemo, slijedit ćemo ono na čemu smo zatekli pretke svoje.’ – Zar i onda kada im preci nisu ništa shvaćali i kada nisu na pravo putu bili ?!” (El-Bekare, 170)

Cudno je to brate Muamer kad god se sa dokazima govori i upozorava na opasnosti nacionalizma, na opasnosti od “bosnjackih” lidera (koji su vecina njih u zabludi) odmah se javis, a na teme o Tewhidu, cuvanju od kufra i sirka i akidi uopste nema te nigdje?

Cuvaj se paganizma i nacionalizma jer cemo za sve biti pitani na Danu polaganja racuna pa i za to kako si se pisao na popisu i koju si islamsku korist od toga imao i kako je Allah Subhanehu we teala naredio da se identifikujes a kako si se ti identifikovao na dunjaluku.

“A zar on ne zna da će, kada budu oživljeni oni koji su u grobovima i kada izađe na vidjelo ono što je u srcima, Gospodar njihov tog dana, sigurno, sve znati o njima.”(el-Adijat, 9.-11.)

Najnoviji članci

Ima dane za napostiti od prošloga Ramazana ali se ne može...

0
Pitanje: Moja supruga ima napostiti nekoliko dana od prošle godine, međutim zaboravila je tačan broj dana koje mora napostiti. Šta da radi? Odgovor: Slava pripada...

Pratite nas na Facebooku

5,595LikesLikes