Reply To: Odg: Prisilno slijetanje putničkog aviona zbog namaza

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Prisilno slijetanje putničkog aviona zbog namaza Reply To: Odg: Prisilno slijetanje putničkog aviona zbog namaza

#13994
AvatarAnonimno
Neaktivan

Ebu-Habib post=8885 wrote: Brate razumijem te ali je ovdje tema bila “Prisilno slijetanje putničkog aviona zbog namaza” tako da ne treba se odma kačit na zadnju jednu riječ “Saff” i okrenut temu na saff. Mislim da ni autorova namjera nije bila da prica o saffu nego o konkretnom slučaju.

Prenosi Ebu Hurejre r.a., da je Poslanik a.s., rekao: “Nemojte jedni drugima zaviditi, nemojte se međusobno nedmetati, nemojte se međusobno mrziti, nemojte jedni drugima okretati leđa, nemojte kupovati prodatu robu; budite Allahovi robovi braća! Musliman je muslimanu brat, ne čni mu nepravdu, ne ostavlja ga niti ga ponižava. Takvaluk je ovdje, pokazujući na svoja prsa, tri puta. Dovoljno je čovjeku muslimanu grijeha, da mrzi svoga brata muslimana. Svaki musliman je drugom muslimanu svet: njegova krv, imetak i čast!” (Muslim)

Poslanik Muhamed a.s. je rekao: „La jehilu liredzuli en jehdzure ehahu fevka selaseti ejjam… – Nije dozvoljeno čovjeku da ne govori sa svojim bratom više od tri dana, niti im je dopušteno da okreću lice jedan od drugog kada se susretnu. Od njih dvojice bolji je (vjernik) onaj koji prvi nazove selam.” (Ebu Davud)

Brate nemam nista protiv brata koji je postavio tu vijest Neuzubillah, niti zavidim nekome Neuzubillah, svaki Allahov rob koji se drzi cvrsto Kurana i sunnet je za mene brat, i volim i postujem bracu MUSLIMANE i zelim svakom bratu MUSLIMANU ono sto i sebi Allahovu milost i dzennet. MUSLIMANI se ponose svojom vjerom (Kuranom i sunnetom), slijede i isticu svoju vjeru ponosno, ustraju u tome i odricu se svega sto se obozava mimo Allaha.

U mom zivotu (Allah mi je svjedok) ne postoji brat MUSLIMAN a da sa njim ne govorim a kamoli tek da brata mrzim ili mu zavidim. A oni koji se ponose nacionalizmom i postavljaju nacionalizam kao prioritet a Islam guraju u izolaciju sa takvima se ne slazem (sa dokazom) niti cu se ikad slagati, sve dok svoj ponos ne usmjere samo ka ISLAMU i jedinom identitetu kojeg nam je Gospodar odabrao i naredio a to je: MUSLIMAN.

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,589LikesLikes